To je to što me zanima!

Kalinić: Tko će zaigrati vidjet ćemo jer nas je puno u formi

Moramo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima jer što prije želimo osigurati mjesto koje nas vodi na Europsko prvenstvo, kazao je Ivan Perišić nakon prvog treninga
Vidi originalni članak

Izabranici Slavena Bilića odradili su prvi trening na Poljudu, kome je sa tribina svjedočilo jedva 50-ak gledatelja, a odgovorni u vodstvu nacionalne vrste su se nakon treninga pitali tko je zakazao - zakašnjela obavijest o otvorenim vratima stadiona ili slab interes Splićana. Netko je u šali dobacio kako su se u takvoj situaciji najbolje snašli igrači Dinama, jer je njima to uobičajena brojka navijača na tribinama.

Bilić je na treningu imao 16 igrača, posebno su trenirali golmani Runje, Pletikosa i Tomić, kao i trojac Dinama Badelj, Vrsaljko, Tomečak, koji su  dobili poštedu nakon osvajanja Kupa u Varaždinu. Desetorica preostalih, Šimunić,  Kalinić, Perišić, Vukušić, Modrić, Čorluka, Jelavić, Manđukić, Pranjić i Bartulović odradili su lakši trening, nakon čega su stali pred novinare. 

- Moramo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima jer što prije želimo osigurati mjesto koje nas vodi na Europsko prvenstvo. Nadamo se pobjedama i protiv Gruzije i svakog sljedećeg protivnika. Oni su organizirana momčad koji baziraju igru na obrani. Nadam se da ćemo pred punim Poljudom to lako riješiti u našu korist - kazao je jedan od najmlađih, Ivan Perišić.

Gruzija dolazi po bod, igrat će zatvoreno i na kontre.  

- Tako su igrali i prvu utakmicu, bit će teško, ali ne treba srljati. Moramo biti strpljivi, uvjeren sam kako ćemo zabiti gol -kaže Nikola Kalinić, koji se nada da će zaigrati u njemu jako dobro poznatoj atmosferi uzavrelog Poljuda. 

- Vidjet ćemo, puno nas je u vrhunskoj formi, na izborniku je da odluči. 

Da je utakmica od velike važnosti, smatra i najiskusniji, Josip Šimunić.  

- Sami smo sebi napravili probleme porazom u Gruziji, a možemo ih jedino popraviti pobjedom. Gruzija je neugodan protivnik, no nije bitno što oni žele i namjeravaju, bitno je kako se mi postavimo. Igramo prvi put u Splitu nakon 4-5 godina... - zaustio je Šimunić i nasmijao okupljene novinare, koji su ga upozorili kako je prošlo već 14 godina od zadnje kvalifikacijske utakmice na Poljudu. 

- Bez obzira, ja vjerujem kako će biti 40.000 gledatelja - nasmijao se i Šimunić

- Želimo navijačima pružiti pravu utakmicu i uveseliti ih sa tri nova boda. Nema nam druge, ako se želimo plasirati na Europsko prvenstvo, moramo pobijediti Gruziju. 

Šimunića ne brine što u posljednje vrijeme ne igra. 

- Trčao sam, radio, ali to ne znači puno, kad ne igraš utakmice. Puno se gubi u formi, ali na jednu utakmicu, na svježinu, sve se može...


Idi na 24sata

Komentari 23

  • user_93406 27.05.2011.

    Ak je sad u formi, kako onda igra kad nije u formi?? Hmmmm . . .

  • nogometas05 27.05.2011.

    pogotovo si ti papčinu u formi..šuti bolje Penaliću,ti kad igras kao da imamo igrača manje...a ove izjave bisernih reprezentativaca da se NADAJU da će pobijediti Gruiju je uzas nad uzasima...sta se imas nadat,ima da ih nabijete nogom u guzicu nazad u tunguziju iz koje dolaze..jel opet strah,jel opet Bilic kenja,jel opet taktika u pripremi polu-defanzivna sa 16 stopera..gaaadite mi se!

  • rimad001 27.05.2011.

    hahaha,, splićo jesi odero po jadranćici,, hahahaha,, pozz iz zagorja

Komentiraj...
Vidi sve komentare