To je to što me zanima!

Kako protiv Italije? Španjolci su pokazali put, ključna su krila...

Protiv "azzurra" Hrvatska nema pravo na poraz, ako misli igrati osminu finala. U prošlom kolu mogli smo se uvjeriti u manjkavosti reprezentacije s "čizme", ali pitanje je može li i hoće li naša reprezentacija kopirati "furiju"
Vidi originalni članak

Hrvatska igra protiv Italije u ponedjeljak od 21 sat ključnu utakmicu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Našoj reprezentaciji treba pobjeda za osminu finala, iako postoje kombinacije po kojima bi i s dva boda prošla u nokaut fazu. Ako traži recept za postavljanje igre protiv aktualnog europskog prvaka, izbornik Zlatko Dalić mogao bi kao referentnu točku uzeti način igre Španjolaca protiv Italije. Iako je "furija" slavila s minimalnih 1-0, u potpunosti je nadigrala Italiju i rezultat je mogao biti znatno veći.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"La Roja" je Talijane izluđivala preko krilnih igrača, Nico Williams (21) i Lamine Yamal (16) radili su velike probleme talijanskoj obrani. Na taj način je pao jedini gol na utakmici, kada je Calafiori nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu. Dvojac iz španjolske La Lige radio je kaos po stranama, a izabranici Luciana Spalettija jednostavno nisu imali rješenje kako ih zaustaviti. Dimarco i Di Lorenzo namučili su se u obrani, a pogotovo potonji, koji je bio na vrtuljku Williamsa. 

Hrvatska na krilnim pozicijama ima četiri igrača, od kojih je minute na Euru dobio samo Ivan Perišić (35). Luka Ivanušec (25), Marko Pjaca (29) i Marco Pašalić (23) još čekaju na svoj nastup, dok su krilne pozicije okupirali Majer (26), Kramarić (33) i već spomenuti Perišić. Iako su Williams i Yamal praktički elitni dribleri na najvišoj razini, možda je upravo taj način igre putokaz za probiti Talijane. 

Hrvatska protiv Italije igra u Leipzigu, a utakmicu će suditi Nizozemac Danny Makkelie. Ako naša reprezentacija pobijedi, igrat će osminu finala, dok će u slučaju remija ovisiti o drugim rezultatima. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Pra&vica 23.06.2024.

    Kritika da - destrukcija , ne !!! Promjene u timu - da, jer jednestavno ovo dosad je bilo ispod razine hrvatske reprezentacije - ali ne na nacin - " ubaci mlade da ih se u slucaju neuspjeha PROGLASI PRVIM KRIVCIMA ! Izbornik mora to odraditi po pravilima struke - staviti najspremnije, i na njihove prirodne pozicije, bez obzira na godine i zasluge iz proslosti, mada je pitanje, da li ima tako selektirane igrace - a taktiku podrediti onoj staroj: - " najbolja obrana je pametni napad " !!! SRETNO I HRABRO !!!

  • Nikobari 23.06.2024.

    Modrić Brozović i Kovačić uzurpiraju mjesta Majeru,Sučiću i Baturini,krila i trebaju igrati Marko Pašalić i Pjaca ili Ivanušec

  • pinokio12 23.06.2024.

    neka stavi broza, modrica i kovu u sredinu..perkana na beka, a kramarica na lijevo krilo, majera na desno..i onda da vidimo kako talijani igraju nogomet 😅😅😅..jer nasi sigurno nece u toj postavi napraviti puno toga

Komentiraj...
Vidi sve komentare