To je to što me zanima!

Kako je dobro vidjeti te opet: Dinamo i Bjelica sjajan su duo, sad treba stisnuti gas i u HNL-u

Bjelica je pronašao sustav s kojim će 'modri' svima biti opasni na europskoj sceni, sad se treba pozabaviti i HNL-om. Za sada ne vjeruje krilima koja kad dobiju priliku moraju početi i - isporučivati...
Vidi originalni članak

Nenad Bjelica na jučerašnju press-konferenciju poslije utakmice stigao je ponosan, ali i prilično miran. Bez obzira na to što je pola sata ranije "poput Baltazara nervozno hodao stadionom u Salzburgu", njegova je momčad opet napravila odličan posao. Kao i protiv Monaca, kao toliko puta tijekom svog prvog mandata u Dinamu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, čak ni na toj "pressici" nije bio izvan sebe, već smo mu raznim pitanjima i doskočicama pokušavali izvući osmijeh na lice. Baš onako kako je nama osmijeh na lice izvukla Dinamova predstava u Salzburgu. Bjelica je već davno ušao među najbolje trenere "modrih" u povijesti, Salzburg je samo potvrdio kako su on i Dinamo čudesna, za mnoge suparnike - zajebana kombinacija.

POVIJESNA PRILIKA Dinamu su preko noći drastično porasle šanse da prođe u iduću fazu LP-a! Što kaže statistika?

Bjelica i Dinamo su se "jednom davno" pogodili u žicu, kao da danas ne mogu jedan bez drugoga. Hrvatski trener pokušavao je nakon odlaska iz Dinama napraviti velike stvari u Osijeku, kao rijetko koji trener iz HNL-a stigao do Trabzonspora pa i 'liga petice' (Union Berlin), ali se onda - vratio doma. I pokazao gdje se najbolje osjeća, rekli bismo: gdje mu je i mjesto.

Dinamo se pod njegovim vodstvom u samo nekoliko dana (ne tjedana već dana!) pretvorio iz ružnog pačeta u raspjevanog labuda. U momčad koja "školuje" Monaco, koja na tako kvalitetan i samouvjeren način stigne do pobjede u Salzburgu. Kao da je to bila jedna od mnogih HNL utakmica. 

KAKO SU IGRALI? Kulenović izgleda još bolje nego na početku sezone, Bjelica je Bernaueru pronašao ulogu...

Zagrepčani su moćna i iskusna momčad. Bjelica ima komociju što u kadru ima niz prekaljenih i iskusnih ratnika (Ademi, Mišić, Theophile), toliko ozbiljne mlade igrače (Baturina, Sučić), pa bez ikakvih problema može na klupi i u velikim utakmicama ostaviti nezaliječenog Petkovića ili moćnog Pierrea-Gabriela. Dinamo jednostavno ima širinu.

TRENER HEROJ Navijači u deliriju: 'Da je došao Mourinho nakon Bayerna, ne bi uspio to što je napravio Bjelica'

- Fokus je sad na prvu utakmicu, to je Osijek, kad dođe utakmica sa Slovanom, onda ćemo o njoj razmišljati. Lijepo je vidjeti Dinamo ispred Bayerna i Milana, ali, kažem, sad je fokus na Osijeku - odmah je poručio Bjelica.

I mislio to vrlo ozbiljno.

Dinamov trener pronašao je formaciju (3-5-1-1) s kojom na europskoj sceni može parirati mnogima, s kojom Zagrepčani mogu biti opasni svima. I tu će veliku ulogu imati Bernauer koji postaje kreator igre iz zadnje linije, tu se puno očekuje od krilnih bekova, koji jure gore-dolje, ali tu - nema krila. Trener "modrih" im za sad ne vjeruje, Pjaca, Hoxha, Špikić, Cordoba, Mbuku i Stojković pod hitno moraju početi isporučivati!

PODCJENJIVAČKI NASTROJENI Austrijski mediji oštri: Blamaža i jad bezopasnog Salzburga. Čak je i od Dinama uspio izgubiti...

I Bjelica sad mora osmisliti dobitnu formaciju i za HNL. Hoće li to biti igra s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji, to zna samo Dinamov trener. Ili Baltazar iz Maksimira. Dinamo mora stisnuti gas i na domaćoj sceni, kako god zna što prije smanjiti zaostatak za vodećim Hajdukom. I budite sigurni, Bjelicu sad nimalo ne zanima gostovanje u Bratislavi, već samo Osijek i Šibenik. Kako i treba! 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Nikobari 25.10.2024.

    Sva sreća,nije bio na klupi protiv Salzburga.

  • Darko r 25.10.2024.

    Mislim dinamo mora dobiti slovan iz bratislave i onda celtik to je teška utakmica ali nije nemoguće

  • DTrump 25.10.2024.

    Fun Fact: Dinamo je jučer osvoji 3 boda. Jednako kao i Hajdug u zadnjih 28 godinanu europi LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare