To je to što me zanima!

Kako Hrvatska može u osminu finala? Sve su opcije još u igri

Sa četiri boda u ovom sustavu natjecanja prošla je 31 od 32 reprezentacije, s dva boda ni jedna od 14, s jednim ni jedna od 20 momčadi. U ponedjeljak Hrvatska, dakle, mora pobijediti Italiju
Vidi originalni članak

Trinaesta nam ipak nije bila sasvim sretna. Hrvatska je gubila od Albanije do 74. minute u drugom kolu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Prijetio nam je poraz u drugoj utakmici u 13. nastupu na velikom natjecanju, ali sve su okrenuli Andrej Kramarić i Luka Sučić uz pomoć Klausa Gjasule u tri minute (74. i 76.), a onda je isti taj Gjasula u 95. minuti zabio na drugoj strani za remi 2-2.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana Knöll u Njemačkoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što dalje?

Hrvatska nakon nepotpunog drugog kola ima jedan bod uz gol-razliku -3 i na posljednjem je mjestu skupine B iza Španjolske (+3) i Italije (+1), kao i iza Albanije (-1). Španjolci i Talijani će dvoboj drugog kola igrati u četvrtak od 21 sat u Gelsenkirchenu nakon čega će situacija po pitanju plasmana biti puno jasnija. U trećem kolu u ponedjeljak od 21 sat Hrvatska igra protiv Italije u Leipzigu, dok se u isto vrijeme susreću Španjolska i Albanija u Düsseldorfu.

Što treba Hrvatskoj za osminu finala?

Pobjedom bismo mogli kalkulirati i s bodom u zadnjem kolu, ali ovako je izvjesno kako nam igra samo i isključivo pobjeda, ali ni to možda neće biti dosta. Ako Italija izgubi od Španjolske, Hrvatska bi tom pobjedom preskočila Italiju, ali morat će gledati i što će u isto vrijeme napraviti Albanija koja je još itekako u igri i pobjedom nad Španjolskom može dodatno zakomplicirati situaciju. Hrvatska s četiri boda može biti i druga i treća i četvrta, ali iz ove pozicije, svaki prolazak skupine nakon ovakve dvije utakmice bio bi veliki uspjeh.

Kolike šanse ima Hrvatska?

Gledajući svjetska i europska prvenstva na kojima se igralo ovakvim sustavom natjecanja, da četiri trećeplasirana iz šest skupina idu dalje, gotov je sigurno da su četiri boda dovoljna za prolazak, a nikad nitko nije prošao s manje od tri boda. Što znači da nam remi s Talijanima ne bi bio dovoljan.

Sa četiri boda prošla je 31 od 32 reprezentacije, s dva boda ni jedna od 14, s jednim ni jedna od 20 momčadi.

Raspored do kraja

  • Španjolska - Italija (četvrtak, 21 sat, Gelsenkirchen)
  • Hrvatska - Italija (ponedjeljak, 21 sat, Leipzig)
  • Španjolska - Albanija (ponedjeljak, 21 sat, Düsseldorf)

Idi na 24sata

Komentari 442

  • d_vrtlar 20.06.2024.

    ja ne znam zasto ljudi navijaju da talijani izgube, pa oni ako dobiju spanjolce nece ici na noz protiv nas jer su osigurani, mi onda imamo realne sasne nekakve(ako broz ostane na klupi)

  • Đurooooo 20.06.2024.

    A šta ako Italija pobijedi Španjolsku?

  • pramen Mladena vukorepe 20.06.2024.

    I za Italiju stavi senatore da ne unistimo mlađu ekipu koja nije bila u prvih 11 porazom. Ovo nose senatori neka odnesu do kraja i izgube. I onda neka odu u ropotarnicu povijesti. Da se razumijemo sve ih cijenim i ne zaboravljam uspjehe, ali svima dodje kraj. Unazad dvije godine Dalic je uz senatore trebao stvarati prvu momcad od mlađih, a senatori da im budu mentori. Nesto na sto je Modric pristao u Realu, a obzirom da je Hrvatska iznad svih trebao je i u reprezentaciji, a ne traziti uvijek 90 minuta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare