To je to što me zanima!

Junior Hajduka koji je igrao finale LP-a otišao u Lokomotivu. Dinamov talent ide u Šibenik

Talentirani veznjak koji je dio zlatne Hajdukove generacije Duje Reić (18) otišao je iz Hajduka u Lokomotivu, dok je Zlatan Koščević (19) kao najbolji strijelac juniorske lige preselio na Šubićevac
Vidi originalni članak

Odbrojavaju se posljednji sati prijelaznog roka u Hrvatskoj, a među najaktivnijima na tržištu je Lokomotiva. Danas su iz Kajzerice potvrdili dolazak velikog talenta Dinama, Luke Vrbančića (19), braniča Marka Pajača (31), brata suca Igora, koji je godinama igrao u Italiji, a u redove "lokosa" prešao je i Duje Reić (18). Riječ je o veznjaku koji je bio dio zlatne Hajdukove generacije koja je igrala finale Lige prvaka mladih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Reić je u toj sezoni odigrao pet utakmica u elitnom natjecanju, a s Lokomotivom je potpisao ugovor do 2026. godine. Ovo je četvrta akvizicija zagrebačkog kluba iz Hajduka, jer su prije njega već doveli Filipa Čuića, Ivana Krolu i Tonija Silića. Polako, ali sigurno, "osipa" se zlatna generacija "bilih". U Hajduku su se do prve momčadi probili Rokas Pukštas, Borna Buljan, Šimun Hrgović, Marko Capan, Niko Sigur i Mate Antunović.

Međutim, Reić nije jedini mladić koji je odlučio promijeniti sredinu. Zlatan Koščević (19) raskinuo je ugovor s Dinamom i postao novi igrač Šibenika. Napadač koji je prošao nogometnu školu Dinama prošle sezone briljirao je u juniorskoj ligi, zabivši 20 golova u 29 nastupa, a titulu najboljeg strijelca podijelio je s Davidom Ružićem, igračem Lokomotive.

Mladi napadač pokušat će se nametnuti Mariju Careviću, a konkurenciju u napadu činit će mu iskusni Ivan Santini, Ivan Božić, Ivan Laća, Bruno Zdunić, Carlos Torres, Ivan Baković i Ivan Delić.

Iako je iza njega sjajna sezona u juniorskoj ligi, bilo je teško očekivati da će dobiti priliku u Dinamu, iako će aktualni hrvatski prvak ove sezone igrati na tri fronta, najmanje do kraja siječnja. Bruno Petković i Sandro Kulenović etablirali su se kao najbolji ofenzivni dvojac, a tu je i novopridošli Nathanael Mbuku.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Pešekan ri 04.09.2024.

    Ne kužim zašto ih Hajduk nije uzeo? U čemu je problem?

  • Minas Tirith 04.09.2024.

    dobro rade u Hajduku..što će ti mladi talenti kad imaš znanje i iskustvo od ovih 35,36,37 godišnjaka🤣🤣 treba cijeniti više iskustvo....možda bi trebali vratiti Robert Jarnija čovjek pun znanja(za nogometaša ne trenera)👏👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare