To je to što me zanima!

Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura

Kontaktirao je urednika Marka Šapita te ga je obavijestio da više neće komentirati utakmice Europskog prvenstva na HRT-u. Kao razlog je naveo da nema više emocije i snage za rad
Vidi originalni članak

Svojim stručnim komentarima već nekoliko prvenstava zaredom oduševljavao je i ujedinjavao naciju. Tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji nastali su brojni "memeovi" s likom i izjavama Joška Jeličića (54) koji se i dan danas dijele po društvenim mrežama, a nogometnim analizama i pojašnjenjem taktičkih postavki približavao je nogometnu igru manje upoznatim navijačima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bok, Šapit, čuj...

Ipak, Jeličić to više neće raditi jer je napustio poziciju stručnog analitičara na Hrvatskoj radioteleviziji i to nakon što je Hrvatska nogometna reprezentacija ispala s Europskog prvenstva završivši tek na 18. mjestu.

Bivši nogometaš gostovao je u Tribina podcastu gdje je govorio o raznim temama i događajima, između ostalog i zašto se povukao s pozicije stručnog komentatora nacionalne televizije.

Jeličić je u Tribini rekao da je kontaktirao urednika Marka Šapita te ga je obavijestio da više neće komentirati utakmice Europskog prvenstva na HRT-u. Kao razlog je naveo da nema više emocije i snage za rad nakon što je Hrvatska ispala te smatra da kada bi nastavio svoj posao da bi to samo bilo “odrađivanje posla“.

HRT se ogradio od Jeličićevih izjava

Inače, Jeličić je ima osebujan način komentiranja događaja i često nakon analize doda šaljivi ili, u neku ruku, sarkastični komentar zbog kojih je stekao veliku popularnost među navijačima. Ipak, tijekom Eura 2024. izgovarao je komentare koji su često plesali na granici dobrog ukusa zbog čega se HRT morao ispričavati.

- Ističemo kako stavovi koje je Joško Jeličić iznio u našoj uvodnoj emisiji posvećenoj Europskom prvenstvu u nogometu nipošto nisu stavovi HRT-a - napisao je HRT u priopćenju koje se odnosilo na Jeličićev komentar o potencijalnom razdoru u svlačionici srpske reprezentacije.

Tijekom Eura rekao je niz neprimjerenih komentara koje možete pročitati u priloženom tekstu niže.

NEPRIMJERENI KOMENTARI Jeličić kao u birtiji: 'Nadam se da si maznuo ćevape. Jesu bili ukusni? Zabio nam je Điđi-miđi'

Idi na 24sata

Komentari 80

  • anemicni diktator 30.06.2024.

    Što li će sada nogometni sladokurci?

  • Palmanova 29.06.2024.

    Vrati se Jelka.trebamo te

  • Miške 29.06.2024.

    A Stipe Sladojev i Bruno K. sa knedlom u grlu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare