To je to što me zanima!

Još jedan odlazak iz Maksimira: Mlada nada ide u belgijski Genk

Luka Lukanić prošlu je sezonu odradio na posudbi u Zrinjskom, a prije toga debitirao je za seniore Dinama. I to na europskoj utakmici u Astani gdje je dobio 11 minuta...
Vidi originalni članak

Dinamo se nastavlja rješavati igrača na koje ne računaju ozbiljnije u Maksimiru, pa 20-godišnji veznjak Luka Lukanić odlazi u belgijski Genk. Riječ je o još jednom perspektivnom veznjaku, kapetanu generacije 2004. godišta, igraču koji je iz Bistre stigao u Dinamo još 2011. godine. Lukanić je u listopadu 2022. potpisao ugovor s "modrima", ali sad napušta voljeni klub.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Dinamu su jasno odlučili smanjiti godišnji budžet, odreći se brojnih igrača s posudbi, pojedinaca koje struka nije označila kao potencijal za prvu momčad hrvatskog prvaka. Lukanić je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zrinjskom za koji je u devet nastupa potpisao dva gola. Zanimljivo, za seniore Dinama je upisao jedan nastup, prošle godine u kolovozu odigrao je 11 minuta u pobjedi (2-0) "modrih" u Astani.

KRENULO JE Novi odlazak s Maksimira: Dinamo se rastao s veznjakom

Lukanić će karijeru nastaviti u Belgiji, sljedećih dana će potpisati višegodišnji ugovor s Genkom, a tamo prvo braniti boje mlade momčadi koja se natječe u drugoj ligi. A mladi nogometaš će paralelno trenirati s prvom momčadi, tražiti svoju priliku za dokazivanje. Hrvatski veznjak bit će četvrto ljetno pojačanje Genka, a Dinamo ga u Belgiju pušta besplatno.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lucky edy 03.07.2024.

    Šta to nije špikič na slici?

  • MaliCrniOdIvanaSam 03.07.2024.

    Neka ide. Moderno je vrijeme. 20ogodišnjak bi trebao vladati terenom a ne skupljati mrvice po posudbama. Dobar potez.

  • kajzanavekkadsamblokiran 03.07.2024.

    Jbt, pa svaki dečec kaj je u Dinamu je perspektivan? Pa kaj fakat treba imat na platnoj listi, pedesetak perspektive?

Komentiraj...
Vidi sve komentare