To je to što me zanima!

'Jordanov nasljednik' objavio kraj karijere. Najmlađi je MVP svih vremena, bio je i u Zagrebu

Rose je 2013. godine posjetio Zagreb u sklopu Adidasove globalne turneje. Bio je u muzeju Dražena Petrovića, a Biserka Petrović poklonila mu je Draženov dres iz Netsa
Vidi originalni članak

Derrick Rose (35) nekoć je bio najveća nada NBA lige. Sa samo 22 godine postao je najkorisniji igrač NBA lige i bio prva velika nada Chicago Bullsa nakon legendarnog Michaela Jordana. Njegov uspon do tih košarkaških visina zaustavile su ozljede, a Rose je u četvrtak objavio kraj igračke karijere putem društvenih mreža.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rose je bio prvi izbor NBA drafta 2008. godine, a i dalje je najmlađi košarkaš koji je osvojio MVP nagradu. U karijeri je tri puta bio All-Star, a najbolje dane imao je u Chicagu, gdje je u sedam sezona bilježio 19,7 koševa, 6,2 asistencije i 3,7 skokova. 

Bullsi su ga razmijenili u New York Knickse 2016. godine, a igrao je još za Cleveland Cavaliersa uz LeBrona Jamesa, a zatim u Minnesoti Timberwolvesima, Detroit Pistonsima i Memphis Grizzliesima, koji su mu uručili otkaz ranije ovoga tjedna. 

- U sljedećem životnom poglavlju ganjat ću moje snove i podijelit ću moj osobni rast. Želim pokazati svijetu tko sam izvan košarke. Čak i kad bih mogao, ne bih ništa promijenio u životu. Zato što su mi sve dobre i loše stvari pomogle da pronađem istinsku sreću.

Roseovu karijeru obilježila je teška ozljeda križnih ligamenata u prvoj utakmici doigravanja 2012. godine. Nakon te ozljede nikad nije imao impozantne fizičke karakteristike kao u mladosti, ali je unatoč tim okolnostima postao veteran NBA lige. 

Rose je 2013. godine posjetio Zagreb u sklopu Adidasove globalne turneje. Posjetio je Cibonu i muzej Dražena Petrovića, a Biserki Petrović, majci pokojnog Dražena, poklonio je dres Chicago Bullsa, a ona njemu za uzvrat dres Draženova posljednjeg kluba, New Jersey Netsa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare