To je to što me zanima!

Jordan je mlatio suigrače, ali nitko mu nije smio uzvratiti

Priče o udaranju bekova Stevea Kerra i Juda Buechlera nisu tajna, ali sada je otkriveno kako je Michael Jordan na treningu znao nasrnuti i na veće od sebe...
Vidi originalni članak

Zbog nevjerojatnog natjecateljskog duha Michael Jordan postao je najbolji košarkaš svih vremena, ali istovremeno i često neugodan suigrač. Odavno su procurile priče kako je na treninzima udario Stevea Kerra i Juda Buechlera, a Horace Grant u nedavnom je radijskom intervjuu otkrio kako je "Gospodin Zrak" jedanput nasrnuo na 213 cm visokog centra Willa Perduea.

- Treninzi su nam bili vrlo intenzivni jer bi Phil Jackson stavio Michaela u drugu momčad. Zbog njegove su kompetitivnosti ponekad izgledali nestvarno. Naravno da je bilo udaraca, sva sreća što u to vrijeme nije bilo društvenih mreža - rekao je Grant, koji je u Bullsima igrao od 1987. do 1994. te osvojio tri naslova prvaka.

- Trener nam je rekao da odigramo jednu akciju, a Perdue je Jordanu postavio prečvrst blok. MJ mu je rekao: 'Wille, ne radi to više'. Brzo se primirio, ali Jackson je tražio da opet odigramo istu akciju, Will je opet postavio prečvrst blok, a MJ mu je prišao i - bum! Odmah smo zgrabili Perduea da mu ne uzvrati. Ne zato što se Jordan nije znao sam čuvati, nego zato što smo ga trebali. Uglavnom, idućeg dana Perdue se pojavio na aerodromu s ogromnom masnicom - ispričao je Grant.

Ni bejzbol ga nije promijenio

Jordan, Grant, Perdue i društvo osvojili su tri uzastopna naslova prvaka od 1991. do 1993., zatim je MJ skoro dvije godine oplakivao ubijenog oca i igrao se bejzbolaša, a nakon što se vratio uzeo je još tri titule, u kojima je sudjelovao Toni Kukoč, ali i Steve Kerr i Jud Buechler. Njih dvojica na svojoj su koži osjetila da stanka nije poremetila Jordanovu kompetitivnost, niti mu "olakšala" karakter.

Jedanput je na treningu izvrijeđao Kerra, koji se na to pobunio, a Jordan mu je uzvratio udarcem u lice.

- To je bila jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu jer se nisam povukao, nego sam mu se suprotstavio i tako zaradio njegovo poštovanje. Od tada imamo sjajan odnos. Jordanu se treba dokazati - ispričao je Kerr.

Na treningu je udario i Buechlera, ali na utakmicama mu je bio poput brata. Na jednoj utakmici legendarni bloker Dikembe Mutombo zakačio je Buechlera laktom, na što je Jordan poludio te ga je do kraja utakmice neprimjetno mučki udarao u međunožje.

Među današnjim NBA zvijezdama Jordanu je igrom i karakterom daleko najsličniji Kobe Bryant, koji je također sklon sukobima sa suigračima, ali on se ipak zadržava na uvredama, a još nikoga nije udario.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • prognozer 04.02.2015.

    Uvjek je bilo tuca na treninzima i ne znam zasto bi Jordan bio drugaciji od drugih....

  • gregorsamsa555 04.02.2015.

    Bar naseg Kukoca nije mlatio :-))

  • DamirZovko 03.02.2015.

    air Jordan - number one - God of basketball....

Komentiraj...
Vidi sve komentare