To je to što me zanima!

Jerko Leko ne ide u Velež: Ma ne želim raditi u atmosferi gdje mi se prebrojavaju krvna zrnca!

Velež i njihov predsjednik su mi puno ozbiljnije djelovali na prvom razgovoru, ali dolje ipak politika odlučuje o puno toga. I s obzirom na sve, više nisam kandidat za trenera Veleža, kaže nam Leko
Vidi originalni članak

Jerko Leko (44) ipak neće preuzeti redove bosanskohercegovačkog premijerligaša Veleža. Hrvatski stručnjak proteklih je dana bio prva opcija ambicioznog BiH kluba, ali od te suradnje na kraju neće biti ništa. Leko karijeru za sad nastavlja u Jarunu, te spremno iščekuje ponude koje će ga opet zaintrigirati. A što se dogodilo?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne želim raditi u atmosferi gdje se prebrojavaju krvna zrnca. Velež i njihov predsjednik su mi izgledali puno ozbiljnije na razgovoru, ali dolje ipak politika puno toga odlučuje. U Veležu sam želio napraviti sportski iskorak u svojoj trenerskoj karijeri, ali na ovaj način to nema smisla, pa se povlačim kao kandidat za tu poziciju - poručio nam je Leko.

Podjsetimo, Leko je dobio poziv Veleža, bio prva i jedina opcija za preuzimanje trenerske funkcije u tom klubu, ali su protiv toga bili njihovi navijači. I tu je krenuo veliki pritisak na upravu kluba. Čelnici Veleža poručili su Leki da se strpi dan-dva, ali hrvatski trener je sam odustao od te funkcije, te se trenerski nastavlja razvijati u Jarunu i Prvoj NL.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ilcommentatore 24.06.2024.

    "Fudbalski klub Velež Mostar sa radošću obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je postignut dogovor sa Nedimom Jusufbegovićem te da će ovaj bosanskohercegovački fudbalski stručnjak u narednom periodu obavljati funkciju Šefa stručnog štaba Rođenih. Nedim Jusufbegović rođen je 30. septembra 1974."

  • škorpion1980 24.06.2024.

    Doznajemo...

  • Jopazg 24.06.2024.

    Dio bosne je zapeo u osmanlijskom carstvu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare