To je to što me zanima!

Jedinstveni projekt u Hrvatskoj: Talentirane odbojkašice živjet će zajedno, trenirati i ići u školu

U projektu Hrvatskog odbojkaškog saveza CRO Team najperspektivnije odbojkašice do 16 godina živjet će u hotelu u Zagrebu, a imat će i vlastiti razred u privatnoj gimnaziji. Savez će pokriti troškove obrazovanja, smještaja, prehrane i treninga
Vidi originalni članak

Najtalentiranije mlade sportašice na istom mjestu tijekom cijele godine, u suživotu koji uključuje treninge, utakmice i školovanje. Zvuči neostvarivo? Ne ako ste Hrvatski odbojkaški savez, koji je predstavio CRO Team, program namijenjen razvoju najperspektivnijih odbojkašica do 16 godina, kakav već postoji u odbojkaškim velesilama poput Italije, Turske, Nizozemske... Izbornica će biti Svetlana Ilić, pomoćna trenerica Marija Anzulović, a kondicijski trener Pero Kuterovac.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije bilo lako nagovoriti roditelje i objasniti im da im djeca odu od kuće s 14 godina, a nije bilo lako ni klubovima kojima smo uzeli najbolju igračicu. Ovo je apsolutna "win-win" situacija za sve, pogotovo što će završnice državnih prvenstava i regionalnih natjecanja te djevojke igrati za klubove. Siguran sam da uz ovu priču CRO team kroz četiri do šest godina Hrvatska odbojka će imati seniorsku medalju - rekao je predsjednik Saveza Frane Žanić.

CRO team će se natjecati u drugoj ligi, kasnije i u Superligi, kao i u MEVZA ligi. Djevojke će živjeti u hotelu u Zagrebu te pohađati Privatnu sportsku i jezičnu gimnaziju u kojoj će imati i vlastiti odbojkaški razred. Hrvatski savez pokriva sve troškove obrazovanja, smještaja, prehrane i treninga... 

- Potencijal koji smo odabrali, ako bude živio u skladu s onim kako bi trebao sportaš živjeti, u skladu s onim što zakoni sporta zahtijevaju, imamo velike šanse za budućnost. U to vjerujem, to vidim u ovom trenutku. Najviše od svega raduje me da imamo sportašice koje su zaista u ovom trenutku oduševljene i čine sve kako bi uspjele u ovom projektu sebe pronaći kao sportaši i dokazati se. Vidim da je potpora roditelja zaista velika. Ne volim ja pretjerane euforije na početku, one ne završe dobrim, ali svakako jedan veliki optimizam nosit će nas i trebat će nam i dobra energija za ovaj naredni period koji će nam donijeti neke rezultate - istaknula je Svetlana Ilić, izbornica CRO teama.

Sastav igračica CRO team-a: Ira Morić, Lucija Bule, Fani Hromin, Ani Ošust, Ana Labor, Ema Petra Sudarić, Karla Gulin, Lucija Breznički, Nika Raić Sudar, Veronika Munitić, Katarina Batina i Irma Medanić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Gronk Spikeowski 13.09.2024.

    Hvala ne

Komentiraj...
Vidi sve komentare