To je to što me zanima!

Jarni: Petković? Manjak kućnog odgoja. Da se malo više trudio, ne bi mu smetalo postati klaun

Mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućuje slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smjenjen, i to zbog svog mišljenja, a ne zbog rezultata
Vidi originalni članak

"Pa nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu, rekao je za Večernji list tada još izbornik hrvatske U-17 reprezentacije Robert Jarni u najavi utakmice Betisa i Dinama.

Intervju je prošao gotovo nezapaženo, nije se Jarnijevih izjava dizala posebna prašina sve dok novinari nisu na press konferenciji uoči gostovanja Dinama u Sevilli upitali kapetana Dinama Brunu Petkovića za komentar:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Doista je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun! Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, to su obični klauni. Slobodno to napišite! Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun - odgovorio je Petković.

POGLEDAJTE VIDEO: ROBERT JARNI O PRVENTSVU 98.

Njegove riječi pokrenule su pravu buru i lavinu komentara, javili su se zvani i nezvani, stručnjaci i "stručnjaci", i kako to obično biva, svi su zauzeli busiju ili rov i počeli pucati po drugoj strani koja ne misli jednako. Bez obzire na brojne ranije primjere u kojima su legendarni igrači poput Bobana, Šukera, Šimića, Prosinečkog... isticali svoju ljubav i pripadnost prema stranim klubovima, ili svojim komentarima izazivali podjele, kao što je to ne tako davno napravio član Dalićevog stožera Vedran Ćorluka usporedbom Marka Livaje i Mislava Oršića.

Jutros se oglasila i krovna kuća hrvatskog nogometa priopćenjem i smjenom Jarnija. O Petkoviću se zasad nisu izjasnili.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odmah nakon smjene nazvali smo Jarnija, koji nam je kratko rekao da mora razmisliti o svemu i odlučiti hoće li se uopće oglašavati.

- Rekao sam to što sam rekao, nikoga nisam uvrijedio niti rekao nešto loše. Svi koji me znaju, znaju što sam izjavio i što mislim, nemam potrebu dodatno pojašnjavati svoje riječi – kazao je Jarni.

 
 

Na koncu se legendarni Vatreni ipak odlučio oglasiti i dati izjavu koju prenosimo u cijelosti:

- Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bih trebao ja? Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije: iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

- Žao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje. S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane "klaun". HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućuje slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smjenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svog mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 342

  • čučekica 16.02.2024.

    Volim Betis, igrao sam za taj klub 3 godine, ali sam ujedno i Hrvat,pa iako mi je tamo bilo llijepo, i zaradio sam puno, no hrvatska je moja država, i sve se zna, iako dinamo ne volim" Ovo bi bio minimum koji je trebao izjaviti. Uostalom Dinamo skuplja bodove po Europi ne samo za sebe, nego i ostale hrvatske klubove, pa i za Hajduk.Tako je to trebao reći, i mirna bosna. Ovako je ispao budala, i dobio otkaz. Po svemu sasvim zasluženo

  • ForzaFiumeFOF 16.02.2024.

    Daj galebiću ne izmišljaj gluposti

  • tomst56 15.02.2024.

    eeee Jadniće klaunće , karma je zeznita stvar a tebi je izgleda najviše falio kućni odgoj koji ti nije imao tko dočarati !! sramota te i stid bilo !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare