To je to što me zanima!

Jao si ga konkurenciji: Anas Sharbini će u novoj sezoni igrati zajedno s Anasom Sharbinijem

Neki spikeri će u 1. ŽNL možda misliti da je neka greška ili da im se priviđa, ali zaista, u novoj sezoni će za Rječinu iz Dražica nastupati Anas Sharbini i Anas Sharbini
Vidi originalni članak

Bilo je to prije deset godina. Tadašnji hrvatski izbornik Niko Kovač odveo je 'vatrene' u London na prijateljsku utakmicu protiv snažne Argentine. Nije bilo Luke Modrića, Mandže i naših najboljih igrača, Kovač je izveo prošarani sastav, a u prvih 11 pojavio se Anas Sharbini.

Bila mu je to i jedna od najboljih utakmica za reprezentaciju, zabio je gol već u 11. minuti, ali ipak nismo uspjeli ostati neporaženi, Argentinci su slavili 2-1. Mislili su neki da će ga taj trenutak vinuti u visine i nadahnuti da još dodatno zabljesne njegov veliki potencijal, no nažalost, bio je to početak pada jedne obećavajuće karijere. 

Sharbini se od ozbiljnog nogometa oprostio krajem 2015. godine kada ga je Matjaž Kek izbacio iz momčadi i nikada se nisu pomirili. Uredno je primao plaću sve do 2018. godine kada mu je istekao ugovor. Anas je to ljeto odradio nekoliko treninga u Grobničanu, odigrao prijateljsku utakmicu i nestao s nogometne mape. Skroz se maknuo iz nogometa sve do prije tri godine kada je odlučio potpisati za petoligaša Omišalj. Igrao je tamo s bratom Ahmadom pa su čak i prošle sezone osvojili naslov prvaka u 4. NL Zapad, ali nisu imali uvjete za plasirati se u viši razred. S krajem sezone došao je i kraj Anasove ere u Omišlju, ali ne i kraj karijere. Odlučio se u 38. godini života vratiti tamo gdje je počela njegova ljubav prema nogometu. 

Bivši hrvatski reprezentativac će u novoj sezoni nastupati za NK Rječinu iz Dražica koja se natječe u 1. ŽNL, mjesta u okolici Rijeke gdje je odrastao i otišao na Kantridu kao ekstra talentirani klinac, a tamo ga je dočekalo jedno zanimljivo ime. Anas Sharbini.

Nije greška, u pitanju je njegov, kako kažu, iznimno talentirani nećak, inače sin Ahmada Sharbinija koji mu je nadjenuo ime u čast svog brata, piše Sport.com. Tek mu je 14 godina, no očito je povukao gene na oca i strica pa je već u ovoj dobi član seniorske momčadi Rječine pa će tako u novoj sezoni protivnici Rječine imati dvostruku napast u vidu Anasa Sharbinija. 

I prava je šteta što starijeg Anasa nismo duže gledali na najvišoj razini. Definitivno je prerano završio s profesionalnim nogometom, još nekoliko godina je bilo ispred njega, ali očito je kod njega došlo do zasićenja. I šteta što je došlo do toga jer smo od tada zakinuti za pravu nogometnu romantiku koju je proizvodio ovaj nogometni čarobnjak.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • MM1981LM2019 21.08.2024.

    Anas igra s anasom

  • škorpion1980 21.08.2024.

    Rečina 1 liga super sport.

  • šaptač glistama 21.08.2024.

    Spikeri u 1.žnl.haha dobra..ili na hr2 kada bude prijenos..

Komentiraj...
Vidi sve komentare