To je to što me zanima!

Jakirović odabrao igrače za Ligu prvaka. Nema pojačanja iz Rome, ali tu je novi napadač

Trener Dinama izostavio je Jana Oliverasa s popisa igrača za Ligu prvaka, ali tu je Mbuku, novopridošlo pojačanje iz Augsburga
Vidi originalni članak

Za razliku od prethodnih godina kada je morao proći kroz iscrpljujući žrvanj kvalifikacija, Dinamo je ove sezone morao preskočiti samo jednu stepenicu za plasman u reformiranu Ligu prvaka. I Sergej Jakirović pokazao je da njegov stroj radi kao podmazan na početku sezone, razbili su Qarabag ukupnih 5-0 i izborili nastup među elitom. A od čega je satkana ova momčad hrvatskog prvaka, vidjet ćemo kada dođu na megdan najjačim klubovima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo novu sezonu Lige prvaka otvoriti 17. rujna na Allianz Areni protiv moćnog Bayern Münchena. Kako je trenutno stanka zbog repezentacije, Sergej Jakirović ima sasvim dovoljno vremena pripremiti plan za njemačkog velikana, a do 3. rujna je morao Uefi poslati popis igrača na koje računa u Ligi prvaka. Podsjetimo, protivnici su još Monaco, RB Salzburg, Slovan Bratislava, Borussia Dortmund, Arsenal, Milan i Celtic.

Na A listi od 25 igrača nema mladog lijevog beka Jana Oliverasa koji je došao na posudbu iz Rome, no još nije odigrao ni minute. Njih neće okusiti u Ligi prvaka pa mu predstoji dokazivanje kroz prvenstvene utakmice. Na popisu je, pak, završio novopridošli napadač Nathanaël Mbuku. 

Jakirović je izabrao i B listi na kojoj su igrači u dobi od 15 do 21 godine. Taj popis može se mijenjati uoči svakog kola, a svoje mjesto je pronašao Martin Baturina. Kako mu je 21 godina, Dinamo ga je stavio na ovaj popis kako bi na A listi imali još jedno dodatno mjesto.

Popis igrača Dinama za Ligu prvaka

Vratari: Danijel Zagorac, Antonijo Rajić (B lista), Ivan Filipović, Ivan Nevistić

Obrambeni: Takuya Ogiwara, Raúl Torrente, Maxime Bernauer, Samy Mmaee, Ronaël Pierre-Gabriel, Stefan Ristovski, Kévin Théophile-Catherine, Noa Mikić (B lista), Marko Zebić (B lista), Leon Jakirović (B lista)

Vezni: Arijan Ademi, Luka Stojković, Lukas Kačavenda, Martin Baturina*, Petar Sučić, Josip Mišić, Marko Rog, Tomas Baković (B lista), Sven Šunta (B lista), Patrik Horvat (B lista), Branko Pavić (B lista)

Napadači: Bruno Petković, Arbër Hoxha, Sandro Kulenović, Juan Córdoba, Marko Pjaca, Nathanaël Mbuku, Mislav Ćutuk (B lista), Tin Miljak (B lista), Dario Špikić

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Chambord 04.09.2024.

    Sramota da sve stranci igraju u obrani a domaće marginaliziramo. Di je Dino Perić?

  • zox37 04.09.2024.

    Dalić br 2...😡

  • DarioDario11 04.09.2024.

    Bitno da je sincic tu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare