To je to što me zanima!

J. Laporta: Napravit ćemo sve da zadržimo Xavija

Predsjednik Barcelone Joan Laporta učinit će sve da u momčadi zadrži 28-godišnjeg Xavija Hernandeza, kojem 2010. ističe ugovor
Vidi originalni članak

Najboljem igraču ovogodišnjeg Eura u Austriji i Švicarskoj aktualni ugovor s katalonskim klubom istječe na ljeto 2010. godine, a pregovori oko novog ugovora (četverogodišnjeg) u tijeku su već nekoliko tjedana. Sporna točka kod novog ugovora je visina Xavijeve plaće. On želi godišnju plaću od devet milijuna eura, zna da je to njegova posljednja prilika za ugovor života i želi je iskoristiti. U klubu mu zasad nude pet milijuna, milijun više od Xavijevih sadašnjih primanja.
- Sportski direktor Txiki Begiristain stalno me izvještava o napretku u pregovorima. Xavi je produkt naše omladinske škole i želimo ga svakako zadržati u klubu. On je igrač koji može poslužiti kao primjer svim mladim igračima te je dokaz kako se naporan rad i odlučnost isplati - rekao je Laporta. Xavi je u Barceloni od početka profesionalne karijere, od 1997. godine, te je s ukupno odigranom 421 utakmicom treći na klupskom popisu igrača s najvećim brojem nastupa. Proteklih tjedana španjolski su mediji prenosili kako ga je Barcleona spremna prodati kako bi zaradila novac za vraćanje Cesca Fabregasa u katalonsku prijestolnicu. No predsjedik Laporta očigledno ga nema namjeru pustiti. No s Barcelonom se nikad ne zna, jer su u prošlosti zaslužili epitet kluba koji nije u stanju zadržati svoje najveće zvijezde (Maradona, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho...).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare