To je to što me zanima!

Izašao teaser filma o Draženu Petroviću. Uskoro stiže u kina

Film prati Dražena od dječačkih dana u Zagrebu do odlaska u NBA ligu i snimali su ga na autentičnim lokacijama. Prema najavama, u kina bi trebao stići najesen
Vidi originalni članak

Film "Dražen" o liku i djelu košarkaške legende Dražena Petrovića ove jeseni trebao bi ugledati svjetlo dana više od 31 godinu nakon njegove smrti, a prvog dana srpnja produkcijska kuća Kinoteka objavila je i prvi najavni video (teaser) dugometražnog filma kojega su snimali na autentičnim lokacijama u Šibeniku, Zagrebu, New Jerseyju i New Yorku. Glavnog lika tumače Tonko Stošić kao mladi Dražen i Domagoj Nižić kao odrasli košarkaš.

- Nadam se da će ova najava dodatno potaknuti publiku da dođe u kina i pogleda film. Napravili smo dobar posao i svi ćemo zajedno uživati u još jednom sjećanju na Dražena - rekao je Nižić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ideja o filmu o Draženu postoji već sedam godina inicijativom producenata Ljube Zdjelarevića i Ivora Šibera, velikih zaljubljenika u košarku i Draženovih obožavatelja. Obitelj Petrović dala je zeleno svjetlo, Ivan Turković-Krnjak napisao scenarij, a redateljsku palicu preuzeo Danilo Šerbedžija.

Snimanje je trajalo od rujna do studenog prošle godine. Osim Stošića i Nižića, u glavnoj ulozi našla se Romina Tonković uz popratnu glumačku postavu: Zrinka Cvitešić, Dragan Mićanović, Lovre Fanfara, Victoria Hauer, Pavle Matuško, Mile Kekin, Valentin Perković...

Film je nastao u produkciji zagrebačke produkcijske kuće Kinoteka u koprodukciji sa slovenskom kućom December i srpskim Living Picturesom. Podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 1/6 u ❤ 01.07.2024.

    A kak to da redatelj nije Antun Vrdoljak a Drazena ne glumi Goran Visnjic!!

  • Jeff Bingham 01.07.2024.

    Jel Dražena glumi Goran Navojec?

  • RCR-Dečec 01.07.2024.

    Sve pet, Dražen sam po sebi ❤️, možda je i priča dobra, a možda i gluma glumaca....ali ova fotografija filma, kao da gledam domaću sapunicu 😩😩 mam izgubim volju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare