To je to što me zanima!

Ivković: Ne znam zašto Perišića kritiziraju. Pokazao je da može

Daje svoj maksimum, nije jednostavno odigrati dvije utakmice, pogotovo drugu utakmicu 90 minuta, poslije tolike pauze. Kad gledamo, igrao je utakmicu i pol prije ove dvije utakmice, naglasio je Ivković
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija listopadsko okupljanje okončala je s četiri boda u dvije utakmice. Pobjeda na Maksimiru protiv Škotske (2-1) i remi u Varšavi s Poljskom (3-3) bili su dovoljni za zadržavanje drugog mjesta u skupini A Lige nacija. Rezultatom je bio zadovoljan i izbornik Zlatko Dalić.

- Da je netko rekao četiri boda prije ovog ciklusa prihvatili bismo, sve imamo u svojim rukama - izjavio Dalić nakon Poljske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da je riječ o dobrom rezultatu smatra i HRT-ov stručni komentator Tomislav Ivković.

- Mislim da igrači i stožer zaslužuju čestitke jer su ostvarili ono što su i razmišljali, ta četiri boda. Pokazali smo protiv Škotske, kad je bila jako teška utakmica, da smo izvukli kad treba na mišiće. Utakmica s Poljskom je bila isto vrlo zahtjevna. Imali smo četiri mlada igrača koje smo profilirali, to ne ide od danas do sutra - naglasio je Ivković u emisiji "Stadion" i dodao:

STANIŠIĆ SE VRAĆA Dobre vijesti za Dalića: 'Vatreni' odradio trening nakon puknuća ligamenta, lagano je trčkarao

- Kad znaš da su s Modrićem igrali Sučić i Baturina, nije isto kao kad igra Kovačić i samo jedan od njih. Nije lako razvijati igrače, pogotovo u reprezentaciji, ali su pokazali da su budućnost, da su igrači koji nam mogu donijeti puno toga pozitivnog. Očekujemo njihov razvoj uz pomoć ostalih igrača koji su vrlo bitni, pogotovo Modrić i Perišić, koji je kritiziran maksimalno, ne znam zašto i zbog čega.

'Pokazao je da može i da se vraća'

Upravo se uoči ovog, ali i prošlog okupljanja najviše pričalo o Ivanu Perišiću i njegovom pozivanju u reprezentaciju. Dalić je često navodio kako će u reprezentaciji igrati samo oni koji prvenstveno imaju kontinuitet nastupa u klubovima. Nakon naprasnog rastanka s Hajdukom, Perišić nije imao kontinuitet, a uhvatio ga je tek posljednjih tjedana kada je počeo redovito igrati u PSV-u.

SVAKA ČAST, MARIO! Mario Pašalić za 24sata o svom rekordu u Serie A: Perišić je prvi čestitao kad sam ga prestigao...

- Daje svoj maksimum, nije jednostavno odigrati dvije utakmice, pogotovo drugu utakmicu 90 minuta, poslije tolike pauze. Kad gledamo, moramo biti realni, igrao je utakmicu i pol prije ove dvije utakmice. Pokazao je da može, protiv Škotske je bio čak puno bolji. Pokazuje da se vraća, a vratit će se sigurno kroz utakmice, njemu je najbitnije da bude zdrav, a mi previše opcija nemamo jer da imamo opcije, igrao bi netko drugi tu utakmicu s Poljacima - rekao je Ivković. 

- Imamo to što imamo, kvalitetni smo i dalje. Nemojmo očekivati sad da radimo čuda. Imamo dovoljan broj bodova, ako dobijemo Škotsku u Škotskoj, utakmica s Portugalom odlučuje o prvaku grupe. Znači, napravili smo rezultat, dali smo igračima šansu koju su neki iskoristili, pogotovo mladi igrači, koji su naša budućnost - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Palmanova 22.10.2024.

    toliko moze da je Livaku servirao crveni,i skoro poraz od prosjecnih Polaka

  • EmilCandor 22.10.2024.

    Ivković je demonstrirao svu svoju nekompetentnost kad se, suprotno slučju Perišić, obrušio protiv Modrića, zbog jedne doista loše utakmice cijele reprezentacije. Za razliku od Perišića, koji je tradicionalno vrijedan u nabadanju, pa tu i tamo povremeno i nabode, a danas niti nabada niti bode, Modrić još uvijek ubode u 90 % udaraca lopte.

  • EmilCandor 22.10.2024.

    Druga dva gola Poljaka su Perišićeva jer je bio inferioran spram svih njihovih napadača, a Zalevski ga je motao ko salvetu oko malog prsta. Izgubljen; ne zna gdje je lopta i ne može stići ni igrača niti loptu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare