To je to što me zanima!

Ivica Kostelić: Bilo je pitanje vremena kad će se ovo dogoditi

Trojica naših skijaša ostvarili su rezultate karijere na Sljemenu. Rodeš je izjednačio sedmo mjesto Madonne, Vidović je završio 15. a Elias Kolega na kraju je bio 20. To je oduševilo pomoćnog trenera reprezentacije
Vidi originalni članak

Jako smo sretni da imamo tri momka u 30, vjerujem da ćemo uskoro imati i četiri. Bilo je pitanje vremena kad će se ovo dogoditi i iznimno mi je drago da se ovo dogodilo baš na Sljemenu, rekao je pomoćni trener naših skijaša Ivica Kostelić nakon odličnog postignuća na slalomskoj utrci.

Ivica nikad nije osvojio zlato pred domaćom publikom, ali s ovakvim mladim snagama imamo se pravo nadati da će kroz koju godinu i Hrvat biti sljemenski kralj. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Treba im čestitati svima od reda. Istok je odskijao dva samouvjerena laufa, Vidoviću koji je također bio odličan, ali i Kolega koji je bodovima pomogao ekipi - rekao je neokrunjeni kralj Sljemena i dodao:

- Svi mogu biti zadovoljni, naravno svatko će pronaći nešto za napredak u svojoj vožnji. Neću reći da ove postave nisu odgovarale našim momcima koji bolje skijaju u kompliciranijim postavama, ali i danas su bili dobri u jednostavnima. Kad se gleda sa strane, svi su skijali dobro i rezultati su takvi pa moramo biti zadovoljni. 

Ovakvim rezultatima doprinijela je i odlična atmosfera u reprezentaciji.

- Jučer su se zafrkavali i to je meni bio signal da su opušteni. Iskazali su se pod pritiskom vlastite publike, ponavljam drago mi je da se to dogodilo ovdje, a ne negdje drugdje pa i oni mogu psihički napredovati. Ne radi se samo o dobrom skijanju nego i ispunjavanju očekivanja okoline - zaključio je Kostelić.

Pavlek: Još malo se tresem, srce mi lupa i puls mi je visok zbog naših dečki

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza bio je pod dojmom nakon utrke.

- Još malo se tresem, srce mi lupa i puls mi je visok zbog naših dečki. Ovo je točka na i, rezultat kvalitetnog i upornog rada. Ovo je fantastična nagrada sljemenskoj publici. Jedan u 10, dva u 15, tri u 20. Odlično su se nosili s pritiskom. Motivira ih domaća publika, ali htjeli, ne htjeli, imaju tremu. Vjerujem da su lijepe skijaške godine pred nama - završio je Pavlek.

Vidović je sa 25 godina najstariji od ove trojke, dok Rodeš i Kolega imaju 22 godine pa se hrvatsko skijanje ima čemu nadati. 

Na postolju su bila dva Austrijanca i Francuz. Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher po peti je put slavio na Sljemenu, gdje je bio najbrži i 2012., 2013., 2015. i 2018., a ovo mu je 30. slalomska pobjeda u karijeri. Do nje je stigao sa 60 stotinki prednosti ispred drugog Francuza Alexisa Pinturaulta, odnosno 62 stotinke ispred trećeg sunarodnjaka Manuela Fellera.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Vladovladić_1 07.01.2019.

    7, 15. i 20. - zbilja odličan rezultat. Isplatilo se ulupati sve te pare na te uhljebe.

  • mrTrobec 06.01.2019.

    Šta dogoditi,jel izdao knjigu o Trećem Reichu?

  • MAMUNAMEGALO 06.01.2019.

    Pavlek je kupio još koju godinu isto kao i Fleiss, sve su to uhljebi i sisatelji gradsko državnog novca

Komentiraj...
Vidi sve komentare