To je to što me zanima!

Ivan Rakitić priznao za čime žali u karijeri i otkrio: Nikola Kalinić me nagovorio na dolazak u Split

Nikad si neću oprostiti što nisam zaigrao u Serie A. Volio bih to, a u nekoliko sam prilika tome bio i blizu. Nažalost, nikad se nije realiziralo. Šteta. Ali zaista mogu biti nevjerojatno ponosan na svoju karijeru, kaže
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (36) stigao je u Hajduk ovog ljeta i odmah se pokazao kao klasa koja će u HNL-u raditi razliku. U razgovoru za Transfermarkt govorio je o razlozima dolaska u Split i željama za budućnost. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moj prijatelj Nikola Kalinić bio je sportski direktor kluba. Bombardirao mi je telefon (smije se). Osim toga, moj najbolji prijatelj je iz Splita, a on mi je godinama govorio da ako nešto želim napraviti za njega, da dođem u Hajduk. Prije nekoliko mjeseci ili godina nisam to očekivao. Nisam to ni planirao - rekao je Raketa i dodao:

- Dogodile su se razne stvari i kao obitelj smo zaključili da je to ono što mi nedostaje u karijeri. Osjetio sam i da nešto želim vratiti Hrvatskoj

Priznao je da ne zna je li mu Hajduk posljednji klub u karijeri.

- Ne želim govoriti o činjenici da mi se karijera primiče kraju (smije se). Želim nastaviti dok osjećam leptiriće u trbuhu, dok sam zdrav i dok mogu pod svojim uvjetima sve pratiti. Vidjet ćemo hoće li to biti još jedna, dvije, tri ili pet godina.

Iako je u karijeri osvojio Ligu prvaka, igrao za Barcelonu i bio kapetan Seville, priznao je što mu jedino nedostaje. 

- Nikad si neću oprostiti što nisam zaigrao u Serie A. Volio bih to, a u nekoliko sam prilika tome bio i blizu. Nažalost, nikad se nije realiziralo. Šteta. Ali zaista mogu biti nevjerojatno ponosan na svoju karijeru - kaže bivši "vatreni". 

ŠUŠKA SE ŠUŠKA... Srbi nagađaju: Torcida odlazi u Beograd podržati Benficu protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka?

- Najvažniji trofej je onaj za osvajanje Europa lige 2014. sa Sevillom. Za mene je on predstavljao iskorak na najvišu europsku razinu. Poslije njega sam otišao u Barcu. Mogao sam i trebao osvojiti više trofeja - smatra Rakitić. 

NEUGODNA SITUACIJA VIDEO Jeličić 'bocnuo' Jakirovića pitanjem na talijanskom. Evo kako je reagirao trener Dinama

- Volio bih da sam bio švicarski prvak s Baselom ili da sam igrao u finalu kupa 2011. u Njemačkoj sa Schalkeom. Trebalo je biti i više osvojenih Ligi prvaka. Uz sve dužno poštovanje, dva ili tri trofeja su nam izmaknula.

Rakitićeva supruga Raquel je iz Seville, tako da taj grad ima posebno mjesto u njegovom srcu.

- Kad sam ondje stigao 2011., nisam znao što očekivati. Bio sam mali plavokosi dječak iz Švicarske koji je igrao za Schalke, a otišao sam ondje bez da sam znao i riječ španjolskog jezika. Od prvog dana je sve sjelo na svoje mjesto, a i prvi sam dan ondje upoznao svoju suprugu. Nisam rođen kao dječak iz Seville, ali tako ću umrijeti. Sevilla je moj dom - kaže Rakitić. 

Još mu samo tri utakmice nedostaju do stotog nastupa u Ligi prvaka, a znakovito je govorio o tom pitanju.

- Nadam se da ću je odigrati. To bi značilo da sam postao prvak s Hajdukom. Bilo bi sjajno doći do te brojke. Ludim bih nazvao nekog da mi je prije prve utakmice rekao da ću ih toliko skupiti. Liga prvaka je san, a ja sam je osvojio i zabio sam gol u finalu - zaključio je veznjak Hajduka. 

BRUTALNE BROJKE Livaja kao superjunak: Od deset golova Hajduka ove sezone, njegovih je devet! I svi u HNL-u

U karijeri je osvojio Ligu prvaka, četiri La Lige, dvije Europske lige, a ima i srebrnu medalju s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. Za "vatrene" je nastupio 106 puta i zabio 15 golova. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • munjozz 14.09.2024.

    Ako Bilic i Aljosa nedaju ostavku do zimskog prijelaznog roka mozda je onda i bolje da ode u neki drugi klub. Vjerujem da ima dosta klubova u talijanskoj ligi zainteresiranih za raketu

  • the.king 14.09.2024.

    znamo da je žena odlucila

  • Dovla25 14.09.2024.

    Raketa jučer stavio cijelu dinamovu vezu u džep.Pa ako je oženjen radi sve u suradnji sa ženom.A ti luzer 55 nađi ženu ako ju nemaš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare