To je to što me zanima!

Ivan Ljubičić u dva seta do drugog kola u Zagrebu

Prvi nositelj zagrebačkog turnira sa 6-3, 7-6 prošao je prvu prepreku pred svojim navijačima, mladog latvijskog tenisača Ernestsa Gulbisa
Vidi originalni članak

Sat i 24 minute trebalo je Ivanu Ljubičiću da izbori drugo kolo Zagreb Indoorsa. Za pobjedu mu je bilo dovoljno solidno servirati i oduzeti Gulbisu jedan jedini servis. To je napravio u prvom setu, da bi do drugoga došao preko trinaeste igre.
- Zadovoljan sam, pobjeda je tu. Nije bilo lako igrati protiv ovako mladog i agresivnog tenisača, ali sve je završilo odlično - komentirao je Ivan nakon pobjede.
Obojica igrača zajedno su u prvom setu imali samo jednu priliku za obrat. Imao ju je Ivan Ljubičić, koji ju je i iskoristio i poveo 1-0 nakon svega pola sata igre. Ubacivao je 64% prvog servisa, osvojio čak 89% poena nakon što su ti servisi ušli, odservirao četiri asa...
- Podloga je bolja nego lani, puno mi više odgovara. Loptica lijepo odskače - kaže Ljubo, koji je ukupno zabio 13 aseva.
U drugom setu Ljubo nije bio toliko dobar u iskorištavanju prilika za break. Dva je puta mogao oduzeti servis Gulbisu, ali ni jednom nije imao dovoljno snage i preciznosti za prelomiti meč. S druge je strane odlično servirao i Gulbis ni u drugom setu nije mogao niti do šanse za break. U tie-breaku je Latvijac imao 4-3 i dva servisa. Dakle, bio je na korak blizu da izbori treći set. No prvo je Ivan osvojio poen, a odmah potom Gulbis napravio duplu. Ni svoju prvu meč loptu Ljubo nije iskoristio, no ipak je iskoristio veliko iskustvo i dobio 9-7.
U drugom nas kolu očekuje hrvatski dvoboj. Lovro Zovko je u prvom kolu pobijedio Marca Gicquela 6-3, 7-5, a za prolaz dalje morat će biti bolji od - Ivana Ljubičića. Veliki izazov za Zovka ili velika prilika za pobjedu za Ljubičića, ovisi iz čijeg kuta gledamo...
- Dobar je Lovro, ove je sezone dobio nekoliko teških mečeva i siguran sam da ćemo odigrati meču u kojem će gledatelji moći uživati - rekao je Ivan Ljubičić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • k1994m 26.02.2008.

    Danas je lipo igral, držim mu fige!

Komentiraj...
Vidi sve komentare