To je to što me zanima!

Ispričajte se za rasizam i gađanje igrača bananama

Navijači sa zapadne i istočne tribine Poljuda vrijeđali su tamnopute igrače Dinama hukanjem. Neki su Sammira i Dodu zasuli - bananama!
Vidi originalni članak

Prekrasan dekor na tribinama Poljuda, na koncu i solidna predstava dva naša najbolja kluba, bili bi sami po sebi dobar razlog za vjeru u bolje sutra hrvatskog nogometa, da ponovno nije bilo nekoliko detalja koji su na njega bacili sjenu.
Nisu ovoga puta u pitanju ni suci, ni igrači, pa čak ni Torcida i BBB, sa svojim uobičajenim uvredljivim skandiranjima iako su i oni znali preći mjeru dobroga ukusa, nego navijači sa zapadne i istočne tribine Poljuda, koji su ne prvi put, vrijeđali tamnopute igrače Dinama hukanjem. Neki su u svojim bolesnim nakanama otišli i korak dalje, pa su Sammira i Dodu uz upaljače, kovanice, pa čak i cipele!?, zasuli - bananama!
Hajduk će i ovoga puta nesumnjivo biti drastično kažnjen, no pitanje je može li se klub zaštititi od, na svu sreću manjine, koja već neko vrijeme ustraje u krajnje neprihvatljivom ponašanju.
Naravno da može. Prije svega vlastitim primjerom i iskrenom isprikom. Jer ako se već predsjednik kluba Joško Svaguša, koga je 'majka odgojila da reagira na nepravdu', ne može suzdržati da ne napravi scenu u svečanoj loži, mogao bi barem uputiti iskrenu ispriku onima koji su 'u njegovom domu' vrijeđani. Slaba je to utjeha Sammiru, Dodi, Ettu.... no bila bi to potvrda kako službeni Hajduk ne misli jednako kao nekoliko stotina onih kojima stadion nije sportsko borilište nego poligon za ispoljavanje osobnih frustracija.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • GLADIATOR 08.04.2010.

    hahahahahahah steta banana

  • stric66 08.04.2010.

    niti me briga a smatram da je gore navijati -SVINJO DEBELA...................,,,,,,,,btw- banane nisu iz švedske !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........................to je isto kao da splićane gađaju MASLINAMA ! ! ! !

  • casio 08.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare