To je to što me zanima!

Ipak muk sa sjevera! Zbog oluje ništa od navijanja sa zvučnika

Hajduk je prošloga tjedna isprobavao zvučnike s kojih je iza sjeverne tribine puštano navijanje Torcide. A Tudor će protiv Intera (petak, 20 sati) šansu dati i mladima Blagaiću, Vuškoviću...
Vidi originalni članak

Hajduk je u dugoj i bogatoj povijesti odigrao brojne velike utakmice a većini je zajedničko to što su odigrane po velikom pljusku i blatnjavom terenu. Stoga i ne treba  čuditi to što će i ovaj povijesni ogled s Interom biti odigran po olujnom jugu i velikom pljusku. Ovo povijesni, naravno, isključivo je zbog nesretne gotovo tromjesečne pauze prouzročene prouzročene pandemijom korona virusa, koja je zaustavila nogomet u cijelom svijetu...

Navijači su željni vidjeti kako je Tudor iskoristio pauzu i što je sve novoga pripremio za nastavak utrke za drugo mjesto, no na žalost, kako zbog mjera Stožera civilne zaštite, tako i zbog kazne HNS-a, susrete će još neko vrijeme morati pratiti putem TV ekrana i neće moći pomoći svojim ljubimcima navijanjem. Po svemu sudeći, a zbog najave velikog nevremena, propao je i naum puštanja navijačkih pjesama iz zvučnika smještenih van stadiona podno sjeverne tribine, koji su isprobavani u zadnjem trening susretu prije tjedan dana.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obzirom da u bližoj okolici Hajduk nije imao adekvatnog suparnika s kojim bi igrao prijateljsku utakmicu, odigrali su dva međusobna ogleda. Na njima je Tudor testirao novu impostaciju, kao i profilirao postavu za nastavak sezone. Ako je vjerovati tim ogledima i informacijama koje stižu s Poljuda, u nastavku sezone Dolček će biti prva opcija na lijevom boku, mladi Blagaić je izborio mjesto u napadu s Jairom, dok je Vušković prva alternacija za lakše ozlijeđenog Dimitrova, i ne bi trebalo čuditi ako dobije ozbiljniju minutažu, pa čak i starta od prve minute protiv Intera.

Tudor mu je i ranije planirao dati priliku, no lom ruke mladog je stopera odvojio od terena i treninga u zimskoj stanci, ali, sada je napokon zdrav i spreman te bi do kraja sezone trebao dobiti prigodu na terenu opravdati interes brojnih talijanskih klubova. Baš kao i Blagaić, koji je uoči Intera kazao:

- Bila su ovo dva teška mjeseca, svi smo željno iščekivali početak treninga i utakmica, dobro smo radili, digli se fizički i psihički, i sada to moramo pokazati protiv Intera. Odigrali smo dvije dobre međusobne utakmice, vjerujem da smo ispunili sve trenerove zahtjeve i da će naši navijači u petak vidjeti čvrstog i jakog Hajduka, pravu klapu koja će se boriti kao da su oni uz nas i bodre nas s tribina.

Ukoliko ne bude nepredviđenih obrata u zadnji čas, na golu bi protiv Intera trebao stajati Posavec, trojica u zadnjoj liniji trebali bi biti Ismajli, Vušković i Mujakić, na bokovima Juranović i Dolček, u veznom redu Jurić, Barry i Caktaš te u napadu Blagaić i Jairo. Sretna je okolnost što su modificirana pravila pa će Tudor moći računati na čak pet zamjena, što je on i pozdravio:

- To je odluka koju sam priželjkivao i ranije, kad se utakmice igraju u ubrzanom ritmu srijeda – subota – srijeda mogućnost pet zamjena je za trenere fenomenalna stvar. One donose brži nogomet, brži ritam utakmice, novu energiju, nove snage koje mogu pomoći u fazi ofenzive..., i nadam se da će ovo pravilo ostati u praksi i nakon normalizacije stanja.

IGOR TUDOR 'Dugo je Hajduk bio kmečavac, onda su se pojavili i neki novi'

Bez obzira na lošu vremensku prognozu, izostanak gledatelja i broj zamjena, Hajduk je na Poljudu veliki favorit protiv Intera. Ne samo zbog sedam pobjeda u nizu uz gol razliku 24:3, nego i zbog snage momčadi i motiva. Ne zaboravimo, u tri zadnje utakmice uoči stanke, protiv Osijeka, Dinama i Rijeke, Tudorova momčad nije zabila niti jedan jedini gol, a osvojili su svega jedan bod i pali s druge na četvrtu poziciju prvenstvene ljestvice. Sada ih do kraja lipnja čeka niz 'lakših' protivnika i prilika da se iskupe i vrate na poziciju koja ih vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka...

KREĆE HNL Kustić: Tražimo da se mjere ublaže na utakmicama HNL-a

 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • GZIRA untd 05.06.2020.

    Ako če biti pošteno suđenje šanse su pola pola čak malo više na Inter jel su kvalitetniji

  • 05.06.2020.

    ajduknema sto traziti protivuintera moze pobjediti samo slucajno

  • brbiceve kineske japanke 05.06.2020.

    Naravno da je Hajduk favorit...malo manji odkad su mu suspendirali dva suca..

Komentiraj...
Vidi sve komentare