To je to što me zanima!

Incident nakon utakmice u Puli: Trener Istre napao suca Pejina

Sudac Tihomir Pejin sinoć je promijenio svoju izjavu iz zapisnika s utakmice Istre i Hajduka vezanu za incident koji se dogodio u Puli pri ulazu u tunel gdje se sukobio s rehabilitacijskim trenerom
Vidi originalni članak

Nogometaši Hajduka u posljednjoj su utakmici prvog kola svladali su Istru 1961 2-0 na stadionu Aldo Drosina ispred 4500 gledatelja, a susret je obilježio fizički obračun kojeg je sudac Tihomir Pejin otkrio u službenom zapisniku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je poveo u 43. minuti pogotkom Darija Melnjaka. Konačnih 2-0 postavio je Marko Livaja u 60. minuti. A na kraju susreta dogodio se incident zbog kojeg je isključen rehabilitacijski trener Puljana Borja Zabala, a golman Lovro Majkić dobio žuti karton.

"Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton jer se unio u lice glavnom sucu i ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave. Navedeni incident dogodio se pri ulazu u tunel", napisao je prvotno Pejin. 

Naime, sudac iz Donjeg Miholjca kasnije je promijenio zapisnik izbacivši dio 'ujedno ga rukom lagano odgurnuo u predjelu glave', a kako javlja Dalmatinski portal, ni ponašanje suca u tim trenucima nije bilo primjereno, ali što ga je nagnalo da promijeni izjavu i izbriše jedan dio, nije poznato.

 

Pejina je taj napad toliko izbacio iz takta da je Zabali htio uzvratiti na ulasku u tunel i krenuo prema njemu, a zadržali su ga zaštitari. Nakon toga nestao je iz kadra u prijenosu.

Naime, na početku utakmice rečeno je da VAR nije u funkciji zbog problema s električnom energijom zbog čega je glavni sudac bio pod dodatnim pritiskom, a sporna situacija dogodila netom prije nego što je Melnjak u 43. minuti poentirao za 1-0.

Bio je u duelu s Lukom Bradarićem, lopta je otišla unatrag te su Istrijani skočili s klupe misleći da je bilo gaženje, ali Melnjak se sjajno snašao te je glavom loptu ubacio u mrežu. Protestirali su domaći i nakon drugog gola Marka Livaje, bunio se golman Lovro Majkić smatrajući da je Livaja napravio faul nad njim prije kornera, no dojma smo da je sve bilo čisto.

Hajduk je tako nakon kompletiranog prvog kola zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Vercingetorix 18.07.2022.

    Istra opet teško pokradena u korist rugla s juga.

  • hmuhamedbu 18.07.2022.

    istrani su u pravu oba gola su data poslije prekrsaja nad istrinim igračima,a pejin je glavni krivac

  • kako to? kako to? 18.07.2022.

    jel ima kazne za Pejina koji je nako toga sam trazio incident i trcao za trenerom?? kolko znam trebao ga je iskljuciti i udaljiti se u slacionu i to konstatirati u zapisnik

Komentiraj...
Vidi sve komentare