To je to što me zanima!

Iko Buljan: Stop kupovanju igrača preko DVD-a i CV-a

Sportski direktor Hajduka Ivan Buljan rekao je kako će splitski klub ponuditi Marijanu Buljatu i Dariju Jertecu ponuditi smanjenje ugovora
Vidi originalni članak

Na sto muka je Hajdukov sport direktor Ivan Buljan koji poput ministra bez portfelja mora odraditi prijelazni rok. S jedne strane  sve krupnije poslove oko transfera dogovaraju predsjednik Peroš i veliki dioničari, a s druge strane Buljan mora popuniti momčad, a ne zna ni s kojim budžetom raspolaže.
- Čudno je vrijeme došlo, kad tražiš nekog igrača svi se nabacuju milijunima, a naše bi mlade igrače najradije uzeli za džabe - kaže Buljan koji će u sljećih nekoliko dana odraditi četiri vrlo važna sastanka. Marijanu Buljatu i Dariju Jertecu će po povratku iz Milana ponuditi smanjenje ugovora, Rossi potpisati raskid, te pokušati nagovoriti Bartolovića da uz jednake uvjete produži suradnju s Hajdukom.
- Jasno je da Jertecu i Buljatu odluka kluba o smanjenju plaće neće najbolje sjesti, no isto tako jasno je i da će obje strane morati napraviti nekakav ustupak - priča Buljan.
Ukoliko ne pristanu na reviziju ugovora od 200, odnosno 250 tisuća eura, Hajduk će ih preseliti na tribine. Objektivno igrači nisu krivi, jer nitko Hajduk nije prisilio da prošle sezone potpiše takve ugovore. U nedostatku kvalitetnih i povoljnih pojačanja 'bijeli' će se vratiti probama pa će tako u pripremnom razdoblju pokušati dovesti nekoliko mladih igrača, prije svih mladog Makedonca Gligora Gligorova koji bi se trebao nametnuti za mjesto na desnom boku.
- Prekinut ćemo praksu kupovanja igrača putem DVD-a, CD-a ili CV-a, nastojat ćemo pronaći mlade i neafirmirane igrače koji nisu skupi, ali su perspektivni - kaže Buljan, koji nije mogao otkriti ni jedan novi detalj o pojačanjima, osim da će od mladih igrača Vukušić i Tičinović dobiti više šanse u sljedećoj sezoni. I dalje se nagađa o listi želja Bijelih, a prema informacijama koje su procurile s Poljude, Miše je od Uprave zatražio šest pojačanja - četiri napadača, jednog veznoj i jednog desnog bočnog igrača. Među kandidatima su braća Sharbini, Karlo Primorac, Ermin Zec, Goran Mujanović, Kalilou Traore, Mensur Mujdža, Darko Miladin, Ivan Rodić te jedan za sada nepoznati napadač iz inozemstva.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • torcida2007 05.06.2009.

    što iko buljan nije od Ratkovića napravio igrača......sigurno zato što nije znao briškulu i trešetu......pa najviše igrača je traga ostavilo u Hajduku koji su došli iz drugih dijelova Hrv....ne samo iz Splita..njima je Hajduk ostvarenje sna i ginu više nego oni kojima je zacrtano zbog tate golmana ili strica legende kluba itd.....da će igrati u Hajduka

  • samo_dinamo 05.06.2009.

    JERTECU NE SMANJIVAT PLAĆU! I privarija se Miše u vezi Jerteca, nije on nikoga razočara, već naprotiv, odigra je vrhunsku sezonu. Uskoro će za njega stizat lipe ponude od 10-15 miliona eura, ali ga se ne smi prodat! Pa tko takvog igraća more platit?!

  • torcida2007 05.06.2009.

    ma uvijek iste price....i ja sam bio mladi igrac kojemu se trebala pruziti prilika pa su promijenili trenera...pa ovaj opet po svom....a i sto bi netko smanjivao ugovor, umjesto da ponudite ovim juniorima prave uvjete njih vezete ugovorima od 15 tisuća eura godisnje....sramota pa normalno je da će pokusati po Ukrajinama i dalje

Komentiraj...
Vidi sve komentare