To je to što me zanima!

I druga kontroverzna boksačica osvojila zlato na OI-ju! Srčana Poljakinja je bila nemoćna

Yu Ting je iskoristila fizičke predispozicije pa stekla prednost dugim rukama koje je znala upotrijebiti na pravi način. Poljakinja je bila hrabra i srčana, ali nedorasla protivnica
Vidi originalni članak

Lin Yu Ting, boksačica s Tajvana, osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u pero kategoriji (do 57 kilograma). Yu Ting je pobijedila poljsku boksačicu Juliju Szeremetu jednoglasnom odlukom sudaca 3-0 u rundama pa osvojila najsjajnije olimpijsko odličje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona je, kao i Imane Khelif, bila u centru pozornosti javnosti zbog para XY kromosoma koje nosi u tijelu i zbog kojih joj je bio zabranjen nastup na Svjetskom prvenstvu. Međunarodni olimpijski odbor je dvjema boksačicama dopustio nastup u Parizu što je izazvalo kontroverzu premda su biološki obje žene.

Yu Ting je iskoristila fizičke predispozicije pa stekla prednost dugim rukama koje je znala upotrijebiti na pravi način. Poljakinja je bila hrabra i srčana, ali nedorasla protivnica.

Pritiskala je, išla prema naprijed, no Yu Ting je odlično radila direktima i pogađala suparnicu. Prve dvije runde su čisto otišle Yu Ting, svi suci dali su joj prve dvije runde, a u trećoj se dogodio isti scenarij. 

Na kraju glatka pobjeda boksačice s Tajvana koja je, kao i dan ranije Alžirka Imane Khelif, osvojila zlato na Olimpijskim igrama.

Brončana odličja osvojile su Filipinka Nesthy Petecio i Turkinja Esra Yildiz.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • James Hetfield 11.08.2024.

    Ode cijeli svijet u kur..

  • landoflunatics 11.08.2024.

    Ma ko bi rekao da će njh dva osvojiti zlata.

  • Andiamo1975 11.08.2024.

    Prebiješ par cura, feministice ti plješču i još dobiješ olimpijsko zlato.. Lik je uspio u životu.. 👏👏

Komentiraj...
Vidi sve komentare