To je to što me zanima!

I Cibona želi smjenu trenera?! Konačnu odluku ima investitor

Domaći dio klupske garniture želi smijeniti Thomasa, ali problem je što im treba suglasnost investitora koji su doveli Amerikanca u klub, a ujedno su i članovi uprave
Vidi originalni članak

Cibona je s velikim ambicijama ušla u novu sezonu. Angažirala je Amerikanca Chrisa Thomasa, dovela trojicu stranaca koje je pridružila kosturu momčadi iz prošle sezone, ali zasad stvari ne funkcioniraju najbolje. Legendarni hrvatski klub u ABA ligi je na omjeru 1-3, posebno je zabolio onaj domaći poraz od Krke, a hrvatskom prvenstvu izgubili su od Cedevite Junior. Ono što najviše brine je poprilično neuredna igra 'vukova'. I još je, uz to, došlo do pogoršanja odnosa između trenera i navijača. 

Kako tvrdi navijačka udruga Mi smo Cibona, osnovana u cilju očuvanja identiteta, promicanju ugleda i razvitka kluba, trener Cibone je opsovao navijače na poluvremenu protiv Krke. Pozvali su vodstvo kluba da mu uruče otkaz, a kako doznajemo, čelnici intenzivno razmišljaju o tome. Nije razlog samo incident, već i loši rezultati, ali problem je što o Thomasu odlučuju i investitori koji su ga doveli u klub i plaćaju ga, a ujedno su i članovi uprave pa je nužna njihova suglasnost.

Pojavile su se i glasine kako je ponajbolji igrač Cat Barber odbio igrati protiv Šibenke, ali doznajemo kako ga nije bilo zbog bolesti. Cibona je i bez njega slavila na Baldekinu (91-78) uz sjajnu večer Petera Joka koji je zabio 32 koša.

- Znali smo da će biti teška utakmica, kao i uvijek ovdje u Šibeniku. Vrući teren. Ponovno nismo dobro otvorili utakmicu, nismo bili dovoljno agresivni, u napadu smo bili konfuzni. Tek u drugom poluvremenu, iako je već druga četvrtina bila bolja, promijenili smo obranu i mislim da smo tada podigli nivo agresivnosti i na kraju smo rutinski priveli utakmicu kraju - rekao je Bariša Krasić koji vodi utakmice s klupe u domaćem prvenstvu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare