To je to što me zanima!

Hrvatski veleposlanik u Ateni posjetio uhićene Boyse: Imaju ozbiljne primjedbe na uvjete

Neki su dobili liječničku skrb, neki su je dobili sa zakašnjenjem, a neki još čekaju da im se administriraju odgovarajući lijekovi. Na tome ćemo isto poraditi, rekao je Aleksandar Sukno
Vidi originalni članak

Grčka policija uhitila je 104 huligana koja su sudjelovala u ponedjeljak navečer u masovnoj tučnjavi ispred stadiona AEK-a gdje je život izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris, a među njima su 97 hrvatskih državljanina. U srijedu ujutro pojavili su se pred sudom, skrivali su lica dok su ulazili u prostorije, a grčko tužiteljstvo je protiv svih podignulo optužnicu. Određen im je istražni zatvor.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aleksandar Sukno, hrvatski veleposlanik u Ateni, posjetio je hrvatske navijače u zatvoru.

- Primjedbi na grčke policajce nemaju, primjedbi na veleposlanstvo i konzularnu potporu nemaju, ali imaju ozbiljne primjedbe na trajanje postupka i na uvjete zadržavanja u pritvoru. To je ono o čemu ćemo mi kao diplomacija razgovarati s grčkim vlastima - rekao je Sukno u razgovoru s hrvatskim novinarima.

Neki su ozlijeđeni završili u zatvoru, a medicinsku skrb dobili su sa zakašnjenjem.

- Neki su dobili liječničku skrb, neki su je dobili sa zakašnjenjem, a neki još čekaju da im se administriraju odgovarajući lijekovi. Na tome ćemo isto poraditi. Ne bih ulazio u medicinsku prirodu tih ozljeda, ali one nisu opasne po život - kazao je hrvatski veleposlanik.

Tereti ih se za četiri kaznena djela (ubojstvo s namjerom, sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziv) te sedam prekršaja (narušavanje mira, opasne tjelesne ozljede počinjene iu pokušaju, propadanje strane imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, korištenje oružja i posjedovanje baklji).

Još uvijek nije pronađeno oružje kojim je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, a zasad je nepoznat i identitet ubojice. Kako su pisali grčki mediji, navodno je riječ o grčkom državljaninu, navijaču Panathinaikosa, no sve će biti jasnije nakon što istražitelji utvrde čiji DNK se poklapa s onim koji je pronađen na žrtvi. Trenutačno se ispituje genetski materijal pronađen u metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se pokušalo identificirati počinitelja. Istrage se odvijaju u tri pravca, a vlasti su zaplijenile sve mobitele uhićenih i pregledavaju ih radi mogućih dokaza.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • mika BJ 10.08.2023.

    Volio bih znati imena, prezimena i slike ovih bisera pa da znamo tko su frajeri

  • likalnik 10.08.2023.

    Zašto još uvijek nema imena i prezimena junaka, promotora Hrvatske?!

  • bolje sutra.. 10.08.2023.

    Vec pocele kruzit i teorije zavjere da je anemicni dao solde da se ima o cemu pisat i tako skrenut paznju od svih krada.Fuckas 100 primitivaca kad ce ih nasi ambasadori izvuc cim prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare