To je to što me zanima!

Hrvatski trener koji je radio na četiri kontinenta preuzeo novu reprezentaciju na jugu Afrike

Zdravko Logarušić okušat će se kao trener reprezentacije Esvatinija. Ranije je vodio Sudan i Zimbabve, a prošao je i nekolicinu afričkih klubova, radio u Europi, Aziji i Australiji
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometni trener Zdravko Logarušić (62) postao je izbornik reprezentacije Esvatinija, bivšeg Svazilanda. To mu je treća afrička selekcija u kojoj će voditi nacionalnu momčad nakon Sudana i Zimbabvea.

Trenerska karijera Brođanina traje više od 30 godina. Počeo je u hrvatskom klubu Croatiji iz Malmöa, radio u njemačkom niželigašu Willingenu i još jednom hrvatskom klubu u inozemstvu Western Knights iz Pertha u Australiji, a onda je nakratko bio trener Marsonije i Vukovara 1991 prije odlaska u Afriku.

Od 2009. trenirao je ganske klubove King Faisal i Ashanti Gold, kenijske Gor Mahiju i AFC Leopards, tanzanijsku Simbu, angolski Interclube Luandu i ganski Asante Kotoko. Nakon toga radio je kao izbornik Sudana i Zimbabvea, a prije Esvatinija trenirao je saudijski Al-Batin i kenijski Administration Police. Logarušić je jedan od malobrojnih trenera koji je radio na četiri kontinenta, u Europi, Africi, Aziji i Australiji.

Esvatini je 155. reprezentacija svijeta na Fifinoj ljestvici i nikad nije izborila Afrički kup nacija. Jedine europske selekcije koje su ispod nje su Andora, Malta, Gibraltar, Lihtenštajn i San Marino. Država je ime promijenila 2018., pola stoljeća nakon osamostaljenja od britanske krune. Nalazi se između Južnoafričke Republike i Mozambika, a površina joj je kao trećina Hrvatske. Ima 1,2 milijuna stanovnika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lucky edy 03.09.2024.

    Imali tko za igrat,osim onih koji imaju hiv.

  • imaš alfa,beta,gama... 03.09.2024.

    "Ako si iz Zimbadvea,odi u Zimbadve,kaaaj,jesam dobro reko Želko?"

Komentiraj...
Vidi sve komentare