To je to što me zanima!

Hrvatski reprezentativac veliki je navijač Hajduka. Vujovića je zamolio da ga pusti na Poljud

Šušnja je molio Vujovića da ga pusti na utakmicu Hajduka koji je igrao europske kvalifikacije, a trener, znajući koliko voli splitski klub, dopustio mu je izostanak iako su igrali pripremni turnir
Vidi originalni članak

Hrvatski rukometaši večeras od 20.30 otvaraju Svjetsko prvenstvo protiv Egipta u Švedskoj, a jedan od najiskusnijih u reprezentaciji je Leon Šušnja (29). 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako nema velik broj utakmica iza sebe kao Duvnjak, Karačić i Cindrić, zasigurno je važna karika u momčadi. Šušnja igra na poziciji pivota, a s Wislom Plock igra poljsku ligu kao i Ligu prvaka. 

Leon se rodio u Širokom Brijegu gdje je njegova obitelj izbjegla početkom rata da bi se kasnije preselili u Kutinu. Inače je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, odnosno iz Kraljeve Sutjeske, odakle i nogometni reprezentativac Dejan Lovren.

Šušnja je tamo počeo trenirati rukomet, a 2013. godine je prešao u redove hrvatskog prvaka PPD Zagreba gdje je ostao do 2019. godine. Iz Zagreba je prešao u Wislu koja je trenutačno prva u prvenstvu. 

Uz rukomet, Šušnja je veliki ljubitelj i nogometa, a posebne emocije ima prema Hajduku. Splitskom klubu posvetio je tetovažu koja prikazuje poznati Torcidin transparent "1950", odnosno godinu osnutka najstarije navijačke skupine u Europi. 

U vrijeme kad je Veselin Vujović bio trener u Zagrebu, Šušnja ga je molio da ga pusti na utakmicu Hajduka koji je igrao europske kvalifikacije. Vujović, znajući koliki je obožavatelj Hajduka, dopustio mu je da napusti momčad iako se u to vrijeme igrao pripremni turnir u Parizu. 

Šušnja je bio iznenađen te mu nije vjerovao, a na putu prema Splitu ga je nazvao iz automobila kako bi provjerio još jednom može li stvarno otići, piše Gol.hr.

- Ako me još jednom pitaš, ostat ćeš u Zagrebu - odgovorio mu je Vujović.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • nabijem_admina14 13.01.2023.

    jel' igral protiv egipta?

  • 13.01.2023.

    Admine šta mi brišeš komentar stalno, ne kršim niti jednu smjernicu! Upozoravam

  • bureksasirom 13.01.2023.

    Igras za hrvatsku a navijac si srpskog kluba, sramota!! Van iz reprezentacije, isti slucaj sa policajcem koji je pokusao preci u srb vojsku

Komentiraj...
Vidi sve komentare