To je to što me zanima!

Hrvatski košarkaši igraju protiv Slovenije. Prijenos je na kanalu na kojem nikada nisu bili...

Od danas pa do 7. srpnja u grčkom Pireju igraju se kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Naši reprezentativci turnir otvaraju večeras od 20 sati protiv Dončićeve Slovenije
Vidi originalni članak

Hrvatski košarkaši prethodnih tjedana zatvorili su se u opatijsku dvoranu Marino Cvetković i brusili formu za turnir koji će nam odrediti bližu budućnost. A što je izbornik Josip Sesar iskovao u Opatiji, doznat ćemo već večeras.

Hrvatska ovog tjedna u grčkom Pireju igra kvalifikacije za Olimpijske igre, a prvi protivnik nam je Slovenija protiv koje igramo večeras od 20 sati. Prijenos utakmice je na Sportklubu 3, ali i po prvi put emitiranje utakmice osigurao je RTL!  Susret ćete moći gledati na RTL 2.

Hrvatska je tek četiri puta nastupila na Olimpijskim igrama, prvi put 1992. godine kada smo osvojili srebro, a posljednji put prije osam godina u Rio de Janeiru kada je Srbija bila bolja u četvrtfinalu. Naši košarkaši bit će autsajderi na turniru u Pireju. Glavni favoriti su Slovenci i Grci, a Fibine projekcije stavljaju nas na tek deveto mjesto kandidata za odlazak u Pariz. Poprilično bolno, ali znate kako to ide s Hrvatima. Kada ih otpišu, probudi se u njima poseban inat. Nadamo se da će tako biti i ovaj put. 

Hrvatska je u Pirej došla bez Karla Matkovića, Luke Božića, Luke Šamanića i Bojana Bogdanovića, ali tu je naš udarni tercet Dario Šarić, Mario Hezonja i Ivica Zubac. Slovence će predvoditi Luka Dončić i s njim u sastavu večeras su veliki favoriti. Koeficijent na njihovu pobjedu je 1.35, a na našu 3. Hrvatska već u srijedu od 16.30 igra protiv Novog Zelanda. U drugoj skupini natječu se Egipat, Grčka i Dominikanska Republika. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a samo pobjednik turnira ide u Pariz. Finale se igra 7. srpnja. 

Na konačnom popisu su Goran FilipovićBorna KapustaJaleen SmithFilip KrušlinMario HezonjaMateo DrežnjakToni NakićDario ŠarićDario DrežnjakIvica ZubacDanko Branković Ivan Vraneš. Sa šireg kadra otpali su Krešimir Radovčić, Toni Perković, Boris Tišma, Tomislav Buljan i Krešimir Ljubičić.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • liliZG2.0 02.07.2024.

    fala bogu na RTLu da možemo ovo gledati i direktno

  • cvet 02.07.2024.

    hrvatska i košarka 😃😃😃😃😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare