To je to što me zanima!

Hrvatski igrač proživio mobing i zlostavljanje u Sloveniji: Klub mu sada mora isplatiti 20.000€

Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena, čime je uprava kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama uskratila besplatan smještaj i topli obrok, izvijestio je sindikat SPINS
Vidi originalni članak

Hrvatski nogometaš Vice Miljanić prošao je kroz tešku životnu situaciju tijekom igranja za slovenski NK Rogaška, gdje je bio žrtva mobinga i maltretiranja od strane klupske uprave. Miljanić je odlučio poduzeti pravne korake protiv bivšeg kluba, a Fifa je presudila u njegovu korist, obvezujući klub da mu isplati više od 20.000 eura, kako prenosi slovenski sportski portal Ekipa.

Miljanić je nastupao za Rogašku od početka sezone 2023./2024., no u prosincu iste godine jednostrano je raskinuo ugovor zbog nepoštivanja ugovornih obveza i neisplaćenih financijskih sredstava. Nakon toga pokrenuo je arbitražnu tužbu, tvrdeći da ima važeći ugovor s klubom, unatoč klupskim tvrdnjama da to nije slučaj.

KUD BAŠ TAMO VIDEO Huligani pogodili bivšeg HNL-ovca u nezgodno mjesto! Utakmica zbog toga prekinuta

- Dvadesetšestogodišnji hrvatski nogometaš igrao je za Rogašku od početka sezone 2023./2024., a jednostrano je raskinuo ugovor u prosincu 2023. zbog ugovornih odredbi i neispunjavanja financijskih obveza. Kasnije je Miljanić pokrenuo arbitražnu tužbu protiv kluba u kojoj je naveo da ima ugovor o radu s Rogaškom, iako je klub tvrdio suprotno.

- No, mora se naglasiti da je do kašnjenja isplate plaće sve novčane obveze primao od nepovezane (treće) pravne osobe, što je, naravno, strogo zabranjeno prema pravilima FIFA-e i NZS-a (Nogometni savez Slovenije) - priopćio je sindikat SPINS koji je u postupku stao uz Miljanića i pružio mu pravnu pomoć.

"TO JE BILO NEOČEKIVANO BRZO" Krznar ekspresno pronašao novi posao, preuzeo vodeći klub lige

Situacija na treninzima bila je posebno teška za Miljanića. Klub ga je odvojio od ostatka momčadi i tretirao drugačije, dok su njegovi suigrači trenirali normalno. Taj diskriminirajući i ponižavajući tretman nije se zaustavio samo na terenu. 

- Nogometaš je također bio žrtva mobinga i maltretiranja od strane uprave kluba, koje je započelo odvojenim tretmanom na treninzima, dok su ostali igrači normalno trenirali pod paskom glavnog trenera. Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena, čime je uprava kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama uskratila besplatan smještaj i topli obrok koji su dobivali otkako je ugovor stupio na snagu. U sklopu inspekcijskog postupka, provjerava se i njegov radno-pravni status te se utvrđuje postojanje elemenata radnog odnosa. Policiji je prijavio sporne radnje uprave kluba i prijetnje, dodao je SPINS.

U veljači 2024. Miljanić je prešao u Croatiju iz Zmijavaca, a trenutno igra za Banjole, koji će se u nadolazećem Kupu suprotstaviti zagrebačkom Dinamu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jopazg 21.09.2024.

    Tak se to dela…

  • 21.09.2024.

    Uskratili su mu topli obrok i mora dobiti odštetu 20.000 eura👁️👁️

Komentiraj...
Vidi sve komentare