To je to što me zanima!

Hrvatska u 2024. još nije dobila natjecateljsku utakmicu i svaki je put primila gol. To mora stati

"Vatreni" su posljednju pobjedu u natjecateljskoj utakmici ostvarili protiv Armenije 21. studenog 2023. (1-0) kada je Ante Budimir zabio za odlazak na Europsko prvenstvo...
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Portugala 2-1 u prvom kolu Lige nacija i produžila negativan niz u 2024. godini. Naime, "vatreni" u ovoj godini nisu pobijedili nikog u natjecateljskoj utakmici. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odigrala je Hrvatska četiri utakmice za bodove i dvije remizirala, te dvije izgubila. Na Euru su naši reprezentativci remizirali s Albanijom (2-2) i Italijom (1-1), dok je Španjolska bila bolja 3-0. Nakon Portugala Hrvatska će u nedjelju igrati s Poljskom na Opus Areni i pokušati prekinuti niz slabijih rezultata i utakmica u kojima ne samo da nije pobijedila, već je i svaki put primila barem jedan gol.

Štoviše, naša je reprezentacija posljednju pobjedu u natjecateljskoj utakmici ostvarila protiv Armenije 21. studenog 2023. (1-0) kada je Ante Budimir zabio za odlazak na Europsko prvenstvo. 

Utakmica protiv Poljske vrlo je važna i iz rezultatskog konteksta, jer su Poljaci pobijedili Škotsku u gostima 3-2 u prvom kolu. Jako je bitno završiti među prva dva u skupini u Ligi nacija jer će u tom slučaju "vatreni" biti nositelji u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Na idući Mundijal Europa direktno šalje samo 12 reprezentacija, tako da ne treba ni napominjati koliko bi bilo važno osigurati si što povoljniji ždrijeb kroz prvi pot u ždrijebu skupina. 

Nakon poraza na otvaranju, Hrvatsku bi još jedan eventualni negativni rezultat znatno udaljio od cilja u Ligi nacija, a to je jedna od prve dvije pozicije, što je potvrdio i izbornik Dalić.

- Pa vidjet ćemo, bitan je rezutat u Ligi nacija, a nemamo vremena puno raditi. U Osijeku moramo što bolje odigrati, a igrači koji su ušli pokazali su kvalitetu i na njih se može računati - rekao je hrvatski izbornik nakon Portugala. 

Hrvatska bi s eventualnom pobjedom protiv Poljske napravila značajan korak prema zacrtanom cilju, jer u listopadu dočekujemo Škotsku i odlazimo Poljacima u goste. Te dvoboje svakako bi bilo dobro dočekati s tri boda, a ne s jednim ili (nikako) s nulom. 

NAKON SLAVLJA Portugalski izbornik: Patili smo, ali zbog toga je pobjeda slađa

Utakmica Hrvatske i Poljske igra se 8. rujna na Opus Areni s početkom u 20.45. Naša reprezentacija je favorit prema kladionicama s koeficijentom 1,7, dok je na remi 3,8, a na pobjedu Poljske 4,8. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Vandorama69 08.09.2024.

    pa kak ce dobit kad je cilj igrati prema vlastitom golu, nema centarsuteva, nema lopte u dubinu ušesnaesterac, nema prodora po krilu. Ne sjecam se kada je neko nase krilo proslo 1 na 1 I centriralo. Filozofija igre je drzati loptu sto duze I samo da ne primimo gol.

  • Šipumiloma 07.09.2024.

    Sada ćete svi postati svjesni onogačega sam ja svjestan već godinama, a to je da smo do sada imali veliku pomoć u obliku sreće i dobijali utakmice koje smo objektivno trebali izgubiti (Belgija, Brazil ...) i umislili si da su to realni rezultati nase snage. Kada je čarolija prestala i sreća okrenula leđa postali smo ono što smo i prije bili prisječna ekipa ali sada sa realnim rezultatima. Srebro i bronca su nerealno dobri rezultati. S Poljacima se ne nadam ničem dobrom a s Portugalom je završilo pitpuno u skladu s očekivanjem. Primili 2 a da si Portugalci nisu ugurali gol ni to ne bi zabili. Napad nam je slab a obrana očajna. 

  • vasko 07.09.2024.

    Dalić nije ovaj puta vodio igrače u Međugorje

Komentiraj...
Vidi sve komentare