To je to što me zanima!

Hrvatska nadomak dva finala u gimnastici! Tin Srbić odličan na preči, Aurel Benović u preskoku

Držao se Tin za glavu iščekujući rezultate na preči pa je odahnuo, a Benovićev trener bio je presretan izvedbom na preskoku. U drugoj disciplini, na parteru, u debiju neće vidjeti finale
Vidi originalni članak

Prvog službenog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Parizu, osim u veslanju, za Hrvatsku su odlične vijesti stigle i iz Bercy Arene, gdje se održavaju gimnastička natjecanja. Oba hrvatska predstavnika na Igrama Tin Srbić (27) i Aurel Benović (24) vrlo su blizu ulaska u pojedinačna finala na preči, odnosno u preskoku.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Benović je prvo odradio nastup na preskoku. U prvom pokušaju dobio je 14,566, a u drugom još bolju ocjenu, 14,900. Trener je čvrsto stisnuo šake i s prosječnom ocjenom 14,733 nakon nastupa petorice od 18 prijavljenih gimnastičara u preskoku drži drugo mjesto. U finale prolazi najboljih osam, maksimalno dvojica iz jedne države, pa Benović ima dobre šanse da nastupi u finalu 4. kolovoza od 16.24.

Dan poslije, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, u finalu će vrlo vjerojatno naći i Tin Srbić, olimpijski doprvak iz Tokija, koji je s ocjenom 14,600 vodeći na preči nakon nastupa 22 gimnastičara. Nije bio sasvim zadovoljan, držao se za glavu iščekujući rezultate, imao je manjih problema na saskoku, ali kad je čuo ocjenu kamen mu je pao sa srca i sasvim sigurno može biti zadovoljan. Natjecanja će završiti tek oko 22.30, a finale preče na rasporedu je 5. kolovoza od 13.33.

Benović je nakon preskoka imao još jedan kvalifikacijski nastup na parteru, ali njega nije odradio najbolje. Uz jedan prijestup i nekoliko nesigurnosti dobio je ocjenu 13,766 za deseto mjesto nakon prve skupine pa je već sad jasno da neće vidjeti finale u toj disciplini. No maksimalno se može posvetiti nastupu na preskoku u debitantskom nastupu, gdje bi mogao biti u konkurenciji za medalju.

Nastupe Srbića i Benovića možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ramior 27.07.2024.

    Ništa,loše 😘

  • 27.07.2024.

    Ajmo naši 🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare