To je to što me zanima!

Hrvatska je unatoč porazu ušla u polufinale kvalifikacija za OI. Evo tko nas čeka i kako biti prvi

Unatoč razočaravajućem kraju utakmice, Hrvatska je ostvarila prvi zacrtani cilj u Pireju i prošla u polufinale kvalifikacijskog turnira. A još nije poznato hoće li to biti kao prvoplasirana ili drugoplasirana reprezentacija
Vidi originalni članak

Hrvatska košarkaška reprezentacija izgubila je 90-86 od Novog Zelanda u drugoj utakmici grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu. Tri minute do kraja susreta hrvatski su košarkaši imali sedam koševa prednosti, ali su onda upali u crnu rupu iz koje se nisu mogli izvući.

Ali unatoč razočaravajućem kraju utakmice, Hrvatska je ostvarila prvi zacrtani cilj u Pireju i prošla u polufinale kvalifikacijskog turnira. Još nije poznato hoće li to biti kao prvoplasirana ili drugoplasirana reprezentacija u skupini. O tome će odlučiti utakmica između Novog Zelanda i Slovenije, koja se igra u četvrtak od 16.30 sati.

Hrvatska ima koš razliku 12 (pobijedila je Sloveniju 108-92) i zbog toga je u povoljnoj poziciji unatoč porazu. Ako Novi Zeland pobijedi Sloveniju, onda Luka Dončić i Društvo ispadaju s turnira, a Novozelanđani idu u polufinale kao prvoplasirani iz naše skupine.

Međutim, ako Slovenija pobjedi Novi Zeland, onda bi Hrvatska mogla proći dalje kao prvoplasirana u skupini. Izuzetak bi bio kada bi Slovenci slavili s čak 29 ili više koševa. To, naravno, nije nemogući scenarij, ali je teško zamisliv.  

ZANIMLJIV POTEZ Novozelanđani plesali uoči susreta s Hrvatskom. Evo zašto

Slovenci će svakako više koristiti kalkulator uoči njihove utakmice s Novim Zelandom. Potrebna im je velika pobjeda (dvoznamenkasta) kako bi ispravili težak poraz od Hrvatske.

KVALIFIKACIJE ZA OI Hrvatska - Novi Zeland 86-90: Košarkaši šokantno izgubili, ali su se plasirali u polufinale!

Naša će skupina s velikim zanimanjem pratiti i događanja iz skupine B u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat. U jedinom odigranom susretu u toj skupini je Dominikanska Republika pobijedila Egipat s 90-77. Večeras od 20 sati igra se ključna utakmica između Grčke i Dominikanske Republike, koja bi pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini.

Međutim, ako pobjedi Grčka, ona će trebati još slaviti nad Egiptom u srijedu, a onda bi Dominikanska Republika najvjerojatnije završila kao druga u skupini. A to je scenarij koji bi više odgovarao našim košarkašima.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • prstom 04.07.2024.

    Ja pogledam rezultat ... Mi vodimo 86 - 77 , rekoh " još 3 minute , ziher pobjeda " ‼️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤷🏻‍♂️❓🤷🏻‍♂️❓❓

  • Šipumiloma 03.07.2024.

    Amaterski fauli u napadu, nasjedanje na protivničke štoseve, daleko od pucača i obrana propuh sistem. Danas i nama trica stala i voda u uši zadnjih 5 minuta. Potpuno se pogubili! Loše ... bplje da ni ne odemo u PARIZ sramotiti se!

  • cvet 03.07.2024.

    Jedna lasta ne ćini jato. to znaći da su vatreni odmah poleteli posle pobede nad Slovencima, a onda im se desio Novi Zeland i vratio ih na fabrička podešavanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare