To je to što me zanima!

Hrvatska ima svjetsku juniorsku prvakinju u taekwondou: Za zlato razbila protivnice s 86-13!

Magdalena Matić uz nevjerojatnu dominaciju postala je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou. Prošloga prosinca u Bukureštu je postala europska prvakinja do 21 godine, a 2021. i osvojila je europsko kadetsko zlato
Vidi originalni članak

Nakon deset godina i Ivane Babić, TK Marjan opet ima svjetsku juniorsku prvakinju u taekwondou. Magdalena Matić u korejskom Chuncheonu postala je najbolja juniorka svijeta u teškoj kategoriji.

Učinila je to rijetko viđenom dominacijom na najvećoj smotri. Za zlatnu medalju bez izgubljene runde (10-0) pobjeđivala je Turkinju, Ukrajinku, Španjolku, Bjelokošćanku i na kraju Amerikanku. Svih pet pobjeda Magdalena je ostvarila s nevjerojatnom razlikom u bodovima 86-13!

Prošloga prosinca u Bukureštu je postala europska prvakinja do 21 godine, a 2021. i osvojila je europsko kadetsko zlato. Ovo svjetsko juniorsko u Koreji bilo je čak 139. za TK Marjan.

PRVA HRVATSKA MEDALJA Marija Uglešić brončana na juniorskom SP-u u taekwondou

Dan prije svjetsku je broncu osvojila još jedna članica splitskog kluba, Marija Uglešić, u kategoriji do 59 kilograma. Najstarija sestra Uglešić je iz deveteročlane obitelji, a čak šestero od sedmero braće i sestara od sedam djece trenira u Marjanu. Petra Uglešić je svjetska prvakinja, Klara Uglešić svjetska viceprvakinja, a za kompletiranje svjetskih medalja izborila se i Marija. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare