To je to što me zanima!

Hrvatska ima 0,02 posto šanse da ne bude nositelj kvalifikacija za SP. A tko prijeti u Ligi nacija?

'Vatrenima' su pobjedom nad Škotima šanse za četvrtfinale narasle sa 70 na 87 posto, u utorak u Varšavi može potvrditi nastavak natjecanja. Što bi značilo i početak kvalifikacija za SP tek u rujnu
Vidi originalni članak

Tri utakmice, šest bodova. Da je netko "vatrenima" to ponudio nakon bolnog i neočekivano ranog oproštaja od Europskog prvenstva u Njemačkoj, mnogi bi objeručke prihvatili. Poraz u Portugalu mnogi su, ruku na srce, ipak očekivali, a Hrvatska uoči gostovanja u Poljskoj ima komotnu situaciju u kojoj već sve može riješiti po pitanju plasmana u četvrtfinale Lige nacija ako pobijedi, a i remi je ostavlja u vrlo povoljnoj situaciji uoči okupljanja u studenom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne traži Hrvatska rezultat među prva dva u Ligi nacija samo zbog borbe za naslov u tom natjecanju, nego i potvrdi statusa nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ždrijeb će se održati u prosincu, a u prvom šeširu naći će se svi četvrtfinalisti uz još četiri najbolje plasirane reprezentacije po Fifinoj ljestvici.

Uoči ove utakmice, s obzirom na solidnu bodovnu zalihu u odnosu na konkurente po renkingu Svjetske nogometne federacije, Hrvatska je po statističkom izračunu platforme Football meets data imala 99,8 posto šanse završiti u prvom bubnju u ždrijebu, a nakon slavlja nad Poljacima šanse su joj porasle na 99,98 posto. Prevedeno, od 10.000 simulacija, u samo dva slučaja "vatreni" bi završili kao nenositelji.

Da bi se to dogodilo, Hrvatska ne bi smjela završiti na jednom od prva dva mjesta u skupini Lige nacija, a isto bi se trebalo dogoditi i Španjolcima (vodeći u skupini sa sedam bodova) i Nizozemcima (drugoplasirani s pet bodova). Gledajući samo Ligu nacija, Hrvatskoj su šanse za četvrtfinale sa 70 posto narasle na čak 87 posto, a nakon Portugala bile su 55 posto. Portugal ima 99 posto šanse da prođe dalje, Poljaci 13, a Škoti svega dva posto. Kad bi danas završila Liga nacija, Hrvatska bi za protivnika mogla izvući Italiju, Njemačku ili Španjolsku.

Ako prođe u četvrtfinale Lige nacija, na rasporedu 20. i 25. ožuka, Hrvatska neće početi kvalifikacije na proljeće, nego tek u rujnu i ždrijeb će je smjestiti u jednu od skupina sa samo četiri momčadi.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Bajo63 13.10.2024.

    E moj Daliću Jakić i Pašalić di oni mogu igrat a i Petković

  • Palmanova 13.10.2024.

    kad se vec racunaju postoci evo i moje opsirne analize bu Dalica.bu Dalic je preuzeo repku 9.10.2017.prva utakmica mu je bila Ukrajina-Hrvatska 0-2.ima ukupni skor:90 utakmica-43 pobjede-26 remija-21 poraz..gol razlika 143-101..jako losa gol razlika..to su zajedno 270 boda. uzeo je 155 bodova.to je ucinak od 57,40 %..a gdje su vecinom bili slabiji protivnici.pali su neki teski porazi:Spanjolska 6-0,Portugal 4-1,Austrija 0-3,Argentina 3-0,Spanjolska 3-0.od jakih zemalja je s dva ili vise razlike pobjedjena samo Argentina 3-0.u cak 61 utakmici od njih svih 90, je primio najmanje 1 gol.NEVJEROJATNI podatak.samo jedan od podataka koji govori kakav je trener.taj nema pojma zadrzati prazan gol protiv nikoga.skoro svako mu zabija golove.u biti nije na EP i SP niti jednu znacajniju repku pobijedio u 90.minuta.ako ne racunamo ove prijateljske ili bzvz ligu Nacija.od jakih je samo Argentinu pobijedio u 90.minuta na SP.

  • KešićIsBack 13.10.2024.

    Daliću odlazi .. tik tak tik tak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare