To je to što me zanima!

Hrvatska Euro završila na 18. mjestu i uvjerljivo je najbolje rangirana od svih koji su ispali

Prva sljedeća reprezentacija koja se oprostila od Eura je Ukrajina, 24. na Fifinoj ljestvici, na kojoj su 'vatreni' deveti. A u osmini finala igrat će i Slovenija, tek 57. na rang listi
Vidi originalni članak

Hrvatska je Euro završila na 18. mjestu i uvjerljivo je najbolje rangirana reprezentacija koja je ispala u prvom krugu. Na Fifinoj su ljestvici "vatreni" deveti, baš su prošli tjedan preskočili Italiju (!?), a od europskih momčadi ispred su samo Francuska, Belgija, Engleska, Portugal, Nizozemska i Španjolska.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva sljedeća reprezentacija koja se oprostila od Eura je Ukrajina, 24. na Fifinoj ljestvici, Poljska je 26., Mađarska 27., Srbija 32., Češka 34., Škotska 39., a Albanija 66.

A u osmini finala igrat će deset reprezentacija koje su lošije rangirane od "vatrenih", među njima i Slovenija, tek 57. momčad svijeta.

Nakon Eura Hrvatska će sigurno pasti na rang ljestvici, a važno je najesen, kroz Ligu nacija, držati što bolju poziciju jer upravo o mjestu na ljestvici ovisi težina ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

Odnosno, Fifina će ljestvica odrediti jakosne skupine za ždrijeb.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • axl44 27.06.2024.

    i ta 66. reprezentacija svijeta nam je očitala nogometnu lekciju... sramota 🤦‍♂️

  • west66 27.06.2024.

    Niti imamo napad ni obranu. Oba jedanaesterca ćorak. Sve u svemu ni glave ni repa. Sva sreća da se više ne sramotimo.

  • Nekonormalan 27.06.2024.

    Nama je bitno staviti mlade igrače u ligi nacija i uigrati se za kvalifikacije i konačno standardizirati sastav, a ne svaku tekmu da druga momčad igra

Komentiraj...
Vidi sve komentare