To je to što me zanima!

Hrvatska dobila rok za WRC: 'Nadam se da ćemo uspjeti opet organizirati utrku u Hrvatskoj'

Predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin istaknuo je koje su sve beneficije organizacije jednog velikog natjecanja poput WRC-a u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Hrvatski organizatori automobilističkih utrka Croatia Rally zaprimili su od Svjetske automobilističke federacije (FIA) i WRC promotora rok do kojeg moraju dostaviti sve potrebne lokalne garancije kako bi se u Hrvatskoj 2025. održalo Europsko rally prvenstvo (ERC), a 2026. i 2027. godine ponovno Svjetsko rally prvenstvo, odnosno, WRC Croatia Rally.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rok za predaju garancija istječe 29. kolovoza ove godine.

"U skladu s nedavnim razgovorima i pregovorima, sa zadovoljstvom možemo ponuditi Croatia Rallyju poziciju u kalendaru FIA Europskog Rally Prvenstva (ERC) za 2025. godinu, a zatim i povratak u svjetsko Rally Prvenstvo (WRC) 2026. i 2027. godine. Bez sudjelovanja u ERC-u 2025. godine, naknadna pozicija u kalendaru WRC-a nije moguća”, naveo je WRC promotor u svom pismu te naglašava kako je za finalizaciju dogovora važno dostaviti “pisane garancije relevantnog vladinog tijela”.

ŠAŠKIN I PRODAN ZA 24SATA Skoro pola milijuna gledalo je WRC u Hrvatskoj! Ogier slavio trijumf na privatnoj zabavi

- Iskreno se nadam kako ćemo do zadanog roka, znači do 29. kolovoza, uspjeti ishodovati sve potrebne službene garancije kojima će Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i sporta podržati nastavak održavanja WRC Croatia Rallyja. Ponovno ću istaknuti kako se ekonomske i marketinške koristi za Hrvatsku zahvaljujući WRC Croatia Rally mjere u stotinama milijuna eura te kako je snimke Hrvatske putem TV prijenosa i snimki u samo jednom izdanju događaja vidjelo  gotovo sto milijuna gledatelja u 165 zemalja diljem svijeta - istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

KRAJ SPEKTAKLA FOTO Ogier proslavio naslov na WRC Croatia Rallyju: Najboljima plakete s motivima glagoljice

- Zahvaljujem Vladi i Ministarstvu turizma na dosadašnjoj podršci te vjerujem, nakon sastanaka koje smo imali posljednjih nekoliko tjedana, da potpora neċe izostati. Zahvaljujem Gradu Zagrebu i drugim predstavnicima županija i gradova koje su odlučile podržati ERC  Croatia Rally iduće godine te povratak WRC-a u 2026. i 2027. na hrvatske ceste - dodao je.

Nakon što Hrvatska nije na vrijeme dostavila odgovarajuće garancije FIA i WRC promotor isključili su Croatia Rally iz kalendara u idućoj sezoni, a rally utrke u 2025. godini premjestili su u Saudijsku Arabiju, Paragvaj i na Kanarske Otoke.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare