To je to što me zanima!

Hrvatska - Albanija: Evo gdje gledati uživo, gdje se skupljaju navijači i koji su mogući sastavi

Hrvatska od 15 sati igra protiv Albanije u drugom kolu Eura. Nikada nismo igrali protiv njih, a današnji trijumf bit će nužan u našim ambicijama da se domognemo osmine finala
Vidi originalni članak

S nestrpljenjem smo iščekivali prvu utakmicu Hrvatske, ali nije započelo onako kako smo se nadali. Vatreni su u subotu izgubili od Španjolske 3-0 i tako teškim porazom otvorili Europsko prvenstvo. Euforija se malo raspuhala i ovaj poraz nas je otrijeznio, no naši nogometaši imaju vremena sve popraviti. Počevši od danas.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska od 15 sati igra protiv Albanije u drugom kolu Eura. Nikada nismo igrali protiv njih, a današnji trijumf bit će nužan u našim ambicijama da se domognemo osmine finala. Albanci su u prvom kolu dobrano namučili Talijane, čak i poveli u 23. sekundi, ali nisu izdržali. Upravo zato će i za njih utakmica protiv "vatrenih" biti ključna. Što se njih tiče, autsajderi su u skupini i puno manji je pritisak na njima, što im u konačnici i odgovara. No, naši reprezentativci naučili su se nositi s pritiskom i kao što smo vidjeli prethodnih godina, u ključnim trenucima uvijek su bili na razini. 

Gdje i kad se igra utakmica i gdje gledati?

Utakmica između Hrvatske i Albanije počinjue u 15 sati. Dok smo u subotu igrali protiv Španjolske na Olimpijskom stadionu u Berlinu, ovaj put selimo na Volkspark stadion u Hamburgu koji ima kapacitet od 51 tisuće sjedalica. Vjerujemo kako će i ovaj put sve biti krcato hrvatskim navijačima. Prijenos je na HRT 2, a emisija uoči utakmice počinje u 14 sati.

Tko sudi i tko je favorit?

Pravdu na utakmici dijelit će Francuz Francois Letexier. Asistirat će mu sunarodnjaci Cyril Mugnier Mehdi Rahmouni, a četvrti sudac je Švicarac Sandro Schaaler.  VAR sudac će biti Francuz Willy Delajod, a u VAR sobi su Francuz Jerome Brisard i Nijemac Basrian Dankert. Letexier ima 35 godine i smatra se jednim od najboljih sudaca mlađe generacije u Europi.

Hrvatska je veliki favorit za pobjedu u ovoj utakmici. Koeficijent na naše reprezentativce je 1.45, dok bi pobjeda Albanije bila senzacija. Koeficijent je 7.50. 

Mogući sastav

Izbornik Zlatko Dalić odlučio se na neke promjene nakon poraza od Španjolske, a Hrvatska bi danas mogla izgledati ovako: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić.

Sastav Albanije trebao bi izgledati ovako: Strakosha -  Hysaj, Djimsiti, Ajeti, Mitaj - Asllani, Ramadani, Bajrami - Asani, Broja, Seferi

Gdje se okupljaju hrvatski navijači?

Hamburg. Grad u kojem obitava dva milijuna duša. Nakon Berlina, drugi je najveći njemački grad, a nakon Rotterdama, druga najveća europska luka (iako nije na moru, već na rijeci Elbi). Iako je gadno stradao u Drugom svjetskom ratu, nakon njega postao je dijelom Zapadne Njemačke, te se razvio u moćno središte.

Spomenuti grad u srijedu će biti poprište velike fešte. Navijači hrvatske nogometne reprezentacije sjatili su se u Hamburg sa svih strana svijeta. Prema našim saznanjima, u srijedu će ih u gradu biti više od 40.000. U utorak je feštu malo pokvarila kiša, koja je kao iz kabla padala cijeli dan. Fan zona za hrvatske navijače nalazi se u četvrti St. Pauli

Idi na 24sata

Komentari 8

  • škorpion1980 19.06.2024.

    Gdje zbaljiti...

  • ganadije1663 19.06.2024.

    4-0

  • superpametni 19.06.2024.

    Uživo mogu gledati samo na stadionu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare