To je to što me zanima!

Hrvat će voziti najopasniju moto utrku na svijetu: Loris Majcan odlazi na prestižni 'Isle of Man'

Hrvatski motociklist Loris Majcan vozit će utrke Supersport TT 1 i Supersport TT 2. Isle of Man će se ove godine održati od ponedjeljka 27. svibnja do subote 8. lipnja.
Vidi originalni članak

Hrvatska će ove godine imati predstavnika na prestižnoj motociklističkoj manifestaciji Isle of Man TT. Hrvatski motociklist Loris Majcan, dvostruki državni prvak, vozit će utrke Supersport TT 1 i Supersport TT 2.

Najopasnija utrka svijeta

Isle of Man će se ove godine održati od ponedjeljka 27. svibnja do subote 8. lipnja.

Inače, cijela manifestacija glasi za najopasniju na svijetu. Od 1907. godine do danas na Otoku Man poginulo je ukupno 269 motociklista.

A isto tako, opasna je i za gledatelje. Jako puno detalja predstavlja pravu opasnost za vožnju pri tim brzinama.

Meka svih motociklista

Unatoč tome, otok u Irskom moru između Sjeverne Irske i Velike Britanije i dalje je meka svim motociklistima.

Dijelovi staze su zaštićeni suhozidom, a na stazi ima rubnjaka, stijena i stabala koje treba spretno zaobilaziti. Cijela staza se proteže uz šumske puteljke, seoske okuke i planinske staze koje ne ostavljaju puno mjesta mašti. Prije 70 godina se prakticirao i masovni start, no danas se start odvija svakih 10 sekundi - zbog sigurnosti vozača.

Stručnjaci ističu kako svaki natjecatelj koji se priprema za utrku na Isle of Man, treba biti svjestan da se izlaže velikoj životnoj opasnosti.

"Kvalifikacije i treninzi za utrku traju od 27. do 31. svibnja, a dvije utrke u mojoj klasi Supersport održat će se 1. lipnja i 5. lipnja Nakon mjeseci priprema, učenja staze i finalnog sastanka i zahtjevnog brifinga sa Race Managmentom - g. Johnom Bartonom i g. Richardom "Milkyjem" Quayleom, uspio sam dobiti dozvolu za nastup i sve potrebne licence. Ovo će biti moj najveći izazov u životu i karijeri te jedva čekam sjesti na svoju Yamahu R6 i utrkivati se na legendarnoj stazi Snaefell Mountain Course. Time postajem drugim Hrvatom te prvim u klasi Supersport u povijesti koji će se natjecati u ovoj utrci. Želim se zahvaliti svojem timu, posebice Pavi Laušu i Mariu Galiotu, koji su putovali samnom na otok i bili mi podrška. Naravno, zahvaljujem se svojoj obitelji, prijateljima i novim i starim sponzorima koji će me podržati u ovom povijesnom projektu za hrvatski motosport. Radujem se dijeljenju iskustava s ovog nevjerojatnog izazova putem svojih društvenih mreža kako bih svoje navijače i ljubitelje motosporta uključio u svaki trenutak ovog pothvata. Uzbuđen sam zbog prilike da predstavljam Hrvatsku na globalnoj razini i nadam se da ću inspirirati buduće generacije motociklističkih entuzijasta. Hvala svima koji su podržali moj put do Isle of Man TT 2024, i obećavam dati sve od sebe na stazi kako bih ponosno nosio hrvatske boje", objavio je u nedjelju Majcan. 
 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 12041965 28.03.2024.

    Sretno lorise držimo fige

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • bedak11 03.02.2024.

    Ovo je prestresno gledat, a ne vozit. Ima snimki iz prvog lica, horor

Komentiraj...
Vidi sve komentare