To je to što me zanima!

Messi osvojio Zlatnu loptu pa rekao: Lewa je zaslužio nagradu

U pariškom kazalištu Chatelet održana je dodjela Zlatne lopte. Najbolji nogometaš svijeta je Lionel Messi, na drugom mjestu je Robert Lewandowski, dok se na treće smjestio Jorginho. Ronaldo nije ni došao
Vidi originalni članak

Argentinac Lionel Messi (Paris Saint-Germain) dobitnik je Zlatne lopte, najvećeg individualnog priznanja u svijetu nogometa, u izboru France Footballa.

POGLEDAJTE VIDEO: Messi maše fanovima u Parizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodjela nagrada održala se u Parizu, u Theatre du Chatelet,a Messiju je to je sedma Zlatna lopta u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Poljaku Robertu Lewandowskom (Bayern München), a treće Talijanu Jorginhu (Chelsea).

Pobjedom u Copa Americi ovog ljeta, što je njegov prvi trofej u 16 godina za Argentinu, zasigurno je prevagnulo u korist bivše zvijezde Barcelone. Messi je šest puta do sada (2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019.) bio laureat u dresu Barçe, koju je ovog ljeta nakon 20 godina u suzama napustio i otišao u PSG.

Napadač Manchester Uniteda i Portugala Cristiano Ronaldo je šesti listi najboljih na svijetu, Kylian Mbappé deveti, a Neymar tek 16.

Talijan Gianluigi Donnarumma dobitnik je nagrade za najboljeg vratara, drugo mjesto pripalo je golmanu Chelseaja i Senegala Edouardu Mendyju, dok je na trećem mjestu vratar Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak.

Španjolka Alexia Putellas iz Barcelone najbolja je nogometašica, dok je najbolji mladi igrač Pedri, također iz Barcelone.

Idi na 24sata

Komentari 190

  • dario042 30.11.2021.

    Pusti rijeci, dijela su bitna, ako to mislis trebao si trofej onda dati Levi, i bio bi gospodin..

  • mislioc144 30.11.2021.

    Pa bolji je i halland od patuljka, nakraju cista namjestaljka

  • jamesbond7777 30.11.2021.

    Dobio kekec

Komentiraj...
Vidi sve komentare