To je to što me zanima!

HNS-ov šef sudaca bio mu je mentor, a sad sudi Hrvatskoj

Francois Letexier (35) sudit će Hrvatska - Poljska. Sudio je finale Eura između Španjolske i Engleske, kao i "vatrenima" u grupi protiv Albanije (2-2). Najmlađi je sudac koji je sudio finale Eura
Vidi originalni članak

Glavni sudac na Opus Areni u susretu drugog kola grupne faze Lige nacija između Hrvatske i Poljske bit će Francuz Francois Letexier (35). Letexieru će asistirati sunarodnjaci Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, a Thomas Leonard bit će četvrti sudac. VAR je Willy Delajod, a AVAR Benoit Millot.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sudio je finale Eura između Španjolske i Engleske, kao i "vatrenima" u grupi protiv Albanije (2-2). Najmlađi je sudac koji je sudio finale Eura. Nadmašio je legendarnog Šveđanina Andersa Friska koji je imao 37 godina kad je na Euru 2000. dijelio pravdu na susretu Francuske i Italije (2-1).

Počeo je suditi kad je imao 14 godina. Postao je 2016. godine sudac u elitnom rangu francuskog nogometa, a već godinu dana kasnije i međunarodni sudac. Kao posebnog uzora/mentora izdvojio je Bertranda Layeca, Francuza koji je trenutačno šef sudaca u HNL-u. Layec je objedinio funkcije predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a i povjerenika za delegiranje sudaca.

- Još jedna osoba važna za moj uspjeh je Bertrand Layec, bivši sudac koji je bio šef sudaca u Francuskoj. Vjerovao je u mene prije nego što sam i ja sam počeo vjerovati, nije me samo savjetovao nego mi je pomogao da steknem samopouzdanje - rekao je za stranicu Uefe Letexier, kad je u srpnju delegiran kao sudac finala Eura.

KLJUČ PROTIV POLJAKA Hrvatska u 2024. još nije dobila natjecateljsku utakmicu i svaki je put primila gol. To mora stati META JE PONGRAČIĆ Dalić je i ranije kritizirao igrače, a nikad ne udara po najboljima! No izbornik nije zlopamtilo...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sioa 07.09.2024.

    Trenutno uz Turpina po meni najbolji sudac na svijetu

  • domba18 07.09.2024.

    Dobar sudac

Komentiraj...
Vidi sve komentare