To je to što me zanima!

HNS će smijeniti Skočića! Stižu legenda ili hit trener HNL-a

Izbornika U21 reprezentacije zamijenit će ili Ivica Olić, osmi strijelac Hrvatske u povijesti, ili Silvijo Čabraja koji proteklih nekoliko sezona radi sjajan posao s Lokomotivom
Vidi originalni članak

Dok je hrvatska nogometna reprezentacija nastupala na Europskom prvenstvu, čelništvo Hrvatskog nogometnog saveza u Njemačkoj je donijelo bitnu odluku. Hrvatska U21 reprezentacija dobit će novog izbornika i samo je pitanje trenutka, Dragan Skočić je bivši, a na klupi će ga zamijeniti jedno od dva vrlo zanimljiva imena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To će biti ili Ivica Olić, legenda "vatrenih" i osmi najbolji strijelac naše reprezentacije u povijesti, ili hit trener HNL-a Silvijo Čabraja koji proteklih nekoliko sezona radi odličan posao s Lokomotivom, doznaje Germanijak.

Olić je trenutno pomoćnik izborniku Zlatku Daliću i s reprezentacijom je u Njemačkoj proveo desetak dana, a Čabraja je na zasluženom odmoru nakon velike bitke s Osijekom za četvrtu poziciju HNL-a koju je, na njegovu žalost, ispustio u posljednjim trzajima prvenstva.

Izvršni odbor HNS-a odluku će potvrditi tijekom idućeg tjedna, a ona je stigla nakon niza neuvjerljivih rezultata hrvatske mlade selekcije. Hrvatska U21 izgubila je posljednje dvije prijateljske utakmice protiv Irske (2-3) i Švedske (2-5), na to su se pridodali i rezultati prijašnjih susreta.

Hrvatska je u devet ranijih susreta ispala s Eura nakon samo jednog osvojenog boda. Skočićevi izabranici izgubili su od Španjolske (0-1) i Ukrajine (0-2) te remizirali protiv Rumunjske u utakmici u kojoj nije bilo golova. Dakle, mladi "vatreni" nisu uspjeli postići gol na Europskom prvenstvu.

Uslijedila je pobjeda na Farskim Otocima 4-2 i remi protiv Grčke 2-2 te dvije pobjede nad Bjelorusijom 2-0 i 1-0. Zatim i pobjeda protiv Andore 3-0 i činilo se da je Hrvatska konačno uhvatila ritam. No, visok poraz protiv Portugala 5-1 i porazi u dvije prijateljske zaredom upalili su alarm. A kada se sve stavi na papir, od 11 utakmica Skočić je pobijedio tek Andoru, Farske Otoke i dva puta Bjelorusiju. I usput je njegova momčad primila 24 komada.

Ipak, kvalifikacije nisu gotove i Hrvatska još ima šansu izboriti nastup na idućem Europskom prvenstvu. Dva puta će biti domaćin Farskim Otocima u rujnu pa Portugalu, što će, vrlo vjerojatno, biti ključna utakmica u borbi za prvo mjesto i plasman na Euro.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Nekonormalan 29.06.2024.

    Jel ima još koja zemlja da stavlja neiskusne trenere za izbornike ili je to samo kod nas. To čak nije ni ne iskustvo, da bar jednu tekmu vode nekog prije repke... Mi dođemo ko kad ideš na praksu

  • srakar 29.06.2024.

    Pa i Ladić nije imao iskustva kad je preuzeo mladu reprezentaciju od onog Novoselca i preporodio ju je, zato nemam ništa protiv Olića ali smatram da bi Čabraja bio bolji izbor

  • Nikobari 29.06.2024.

    Prilika za Dalića koji radi sjajan posao s mladim igračima,a Čabraju za selektora seniora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare