To je to što me zanima!

Hit hrvatske reprezentacije ima novi klub! 'Doveli smo jednog od najtalentiranijih na svijetu'

Golman hrvatske reprezentacije Dominik Kuzmanović napustio je Našice i potpisao za njemački Gummersbach. Ugovor ga veže za klub četiri godine, a sportski direktor nije skrivao oduševljenje
Vidi originalni članak

Hrvatski reprezentativac Dominik Kuzmanović (22) napustio je Nexe i potpisao za njemačkog prvoligaša Gummersbach. Njemački klub dogovorio je četverogodišnji ugovor s talentiranim golmanom, a sportski direktor kluba Christoph Schindler (40) izrazio je oduševljenje zbog ovog transfera. Nije službeno potvrđeno koliko je Našičanima pripalo od transfera, ali špekuliralo se o cifri od 200.000 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dominik je jedan od najtraženijih talentiranih golmana na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnima. Nakon mnogih važnih produljenja ugovora i novih potpisa, njegov dolazak je još jedan važan dio slagalice za naš budući sportski smjer - rekao je Schindler.

VISOKA ODŠTETA Na izlaznim vratima: Nexeu 200.000 eura za Kuzmanovića?

Kuzmanović dolazi iz hrvatskog prvoligaša Nexea, s kojim je prošle sezone stigao do osmine finala EHF Europske lige. S hrvatskom mladom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskom festivalu mladih 2019. u Bakuu, zbog čega je odlikovan Nagradom Dražena Petrovića. Također je osvojio srebro na U19 Europskom prvenstvu 2021. Prvi veliki turnir za hrvatsku reprezentaciju odigrao je na Svjetskom prvenstvu 2023. godine, a sa seniorima još čeka na odličje.

Kuzmanović je svoj talent pokazao u utakmici protiv Njemačke na prošlom Europskom prvenstvu, kada je skupio 22 obrane. Mladi golman impresionirao je i izbornika Dagura Sigurðssona.

Na cijelom Europskom prvenstvu u Njemačkoj pokazao je što može - kazao je izbornik.

TOTALNA REKONSTRUKCIJA Kreće remont u Nexeu: Odlazi čak 11 igrača, a stiže ponajbolji hrvatski reprezentativac!

Kuzmanović je sredinom ožujka potvrdio svoju kvalitetu na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Hannoveru, gdje je Hrvatska uspješno ostvarila tri pobjede nad Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Na tom turniru Kuzma je imao 38 posto obrana.

- Odlučio sam prijeći u Gummersbach jer me vizija kluba uvjerila. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve i dovesti klub tamo gdje mu je mjesto. Veselim se novim zadacima u novom okruženju - zaključio je hrvatski reprezentativac.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PumaPunku 29.06.2024.

    Cudno nam je to u rukometu, kada imamo golmana nemamo neke bog zna kakve igrace, kada imamo igrace nemamo bas nekog golmana... A tako i u nogometu, imamo super napadace a obrana nula, sad imamo jednog od najskupljih branica a napadaca ni blizu

  • reno1 29.06.2024.

    200,000 tisuca??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare