To je to što me zanima!

Hezonja može biti sretan ako odigra 15 minuta po utakmici

Statističari su već složili projekcije za novu NBA sezonu, u kojoj ne vide veliku minutažu za našeg potencijala. Hezonji predviđaju manje od 15 minuta po utakmici
Vidi originalni članak

Mučit će se za minute, pogotovo jer trener Scott Skiles nije poznat kao čovjek koji vjeruje novacima, obrazložili su statističari, koji misle da će 20-godišnjak u prvoj NBA sezoni igrati manje od 15 minuta.

Projekcija koju su pedantni matematičari složili pokazuje da bi Mario Hezonja bio tek peta opcija na vanjskim pozicijama Orlando Magica, iza Victora Oladipa, Tobiasa Harrisa, Aarona Gordona i Evana Fourniera. Zato Hezonji prognoziraju 14 minuta po utakmici, uz prosjeke od 6,5 koševa, 2 skoka i 1 asistencije.

Usporedbe radi, Bojan Bogdanović svoju prvu sezonu završio je s 24 minute po utakmici, 9 koševa i 2,7 skokova, a Damjan Rudež za 15 minuta svake večeri donosio je po pet koševa uz 40% trica.

No prednost Hezonje u odnosu na njih dvojicu jest što ima tek 20 godina. Orlando od njega pravi doprinos očekuje tek za dvije sezone, kad bi trebao postati važan kotačić na obje strane terena.

Za početak NBA karijere čeka ga žestoka borba za minute. Treninzi Orlanda počinju sutra, Hezonja je odletio u SAD potpuno spreman jer je i poslije Eurobasketa individualno trenirao u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • More22 25.09.2015.

    Gluposti! I silni svjetski mozgovi nisu po svim procjenama mogli predvidjeti tsunami bas tamo gdje je bio...nego su ga predvidjeli samo njima poznatom "rutom"....tako su isto ti silni "stručnjaci" sada pogrijesili.Hezonja ce biti nositelj svoje momcadi i njihov prvi igrac u svim statistickim segmentima.

  • dinamojavolim1 25.09.2015.

    orlando nebi trosio cetvrti pick na hezonju da ga misle drzat na klupi,a sad na njemu je dal ce to iskoristit

  • LordSanogo 25.09.2015.

    Kakvi stručnjaci na ovom portalu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare