To je to što me zanima!

Hajdukovac Sigur odbio je 'vatrene', igrat će za Kanadu!

Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao, rekao je Sigur
Vidi originalni članak

Osvanuo je u prvoj momčadi Hajduka praktički preko noći i vrlo brzo pokazao da se radi o nebrušenom dijamantu. Niko Sigur (20) prije godinu dana očarao je navijače 'bilih' pa i čelnike HNS-a koji su ga uspjeli privući pod hrvatski stijeg. Rodio se u Kanadi i tamo odrastao, porijeklom je Hrvat i ima dvostruko državljanstvo pa nije bilo problema oko promjene sportskog državljanstva. Prije godinu dana izabrao je hrvatsku reprezentaciju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je redoviti član U-21 reprezentacije i nastupao je na Europskom prvenstvu, skupio je devet nastupa. Kod izbornika Zlatka Dalića nekoliko puta dobio je pretpoziv i trebao je biti budućnost hrvatske reprezentacije. Posebno mu je u korist išla polivalentnost, mogućnost da pokrije pozicije desnog beka, gdje su 'vatreni' posebo kritični i u veznom redu. No, nešto se promijenilo u godinu dana. Sigur je odlučio ubuduće nastupati za kanadsku reprezentaciju. 

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - izjavio je Niko Kristian Sigur, piše HNS.

Sa Sigurom su o ovoj odluci razgovarali tehnički direktor Stipe Pletikosa te izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić.

- Žao nam je zbog ovakvog raspleta jer vjerujemo u Nikin potencijal i vidjeli smo ga kao igrača koji je kandidat za A reprezentaciju. Naravno, razumijemo da kod jedne mlade osobe može doći do ovakve promjene u razmišljanju i poštujemo što je na vrijeme priznao i sebi i nama da želi predstavljati Kanadu u kojoj je odrastao. Hvala mu na doprinosu u mladoj reprezentaciji i naravno da mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku nogometne karijere - rekao je tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa.

Hrvatska je ostala bez velikog potencijala i igrača koji bi jednog dana bio član 'vatrenih'. Posebno je zabrinjavajuće što je izbornik sada ostao i bez jednog od rješenja na poziciji desnog beka. 

Idi na 24sata

Komentari 73

  • kp 21.08.2024.

    Eto srce mi se slama papapa svi bi igrali za repku.Kanada ma super dabogda bio najbolji igrač Kanadski.

  • crowal 21.08.2024.

    Odrastao? Pa tek mu je 20

  • Trag u beskraju 21.08.2024.

    Sigur je prije bio siguran, a u zadnje vrijeme je postao sve više nesigur, nego sigur, tako da je i bolje da se odlučio za Kanadu. Tamo će barem biti siguran u početnom sastavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare