To je to što me zanima!

Hajduk se riješio skupog stopera. Odlazi besplatno

Ferro je u dva mandata odigrao 32 utakmice za Hajduk i zabio dva gola. U posljednjoj sezoni odigrao je tek pet utakmica, a splitski klub ga je prošle godine platio čak 500 tisuća eura
Vidi originalni članak

Čim je došao u Hajduk, Gennaro Gattuso pogledao je roster i podvukao tri imena. Prišao je Ferru, Leonu Dajakuu i Yassineu Benrahouu te im poručio da mogu potražiti novi klub. Dok su Splićani odrađivali pripreme na Poljudu pa i otišli na Bled, ovaj trojac trenirao je individualno i čekao razrješenje svoje situacije. Raskid ugovora ili transfer.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi koji je riješio svoju budućnost je portugalski stoper Ferro. Kako doznajemo, raskinuo je ugovor s Hajdukom i kao slobodan igrač potpisat će za portugalskog prvoligaša Estrelu da Amadoru. Za splitski klub je u dva mandata odigrao tek 32 utakmice i zabio dva gola uz dvije asistencije. Za nekoga takvog renomea i iznosa koji mu je mjesečno sjedao na račun, debelo je podbacio. Hajduk je tako bacio u vjetar i 500 tisuća eura koje je isplatio Benfici u veljači prošle godine. 

- Igrač Benfice novi je igrač Hajduka - slavodobitno je objavio Hajduk u siječnju 2022. godine kada je na posudbu doveo Ferra. 

Igrač koji je prije pet godina na Transfermarktu vrijedio 19 milijuna eura, a čiji su potencijal navodno vidjeli Real Madrid, Juventus i Liverpool, ali Benfica je tražila 100 milijuna eura, što je ohladilo njihov interes. Došao je tada na Poljud oživjeti karijeru koja je doživjela strmoglavi pad. I uspio je, u vrlo kratkom roku nametnuo se u prvoj postavi kao obrambeni tandem s Josipom Elezom. Proigrao je, s klubom osvojio Kup i čak zabio u finalu protiv Rijeke, ali onda se 'razbahatio'.

Hajduk ga je htio ostaviti, no on je želio u jači klub pa se na ljeto vratio u Benficu. Mjesta za njega nije bilo i otišao je na novu posudbu u Vitesse. Ali za razliku od Hrvatske, Nizozemska za njega nije bila obećana zemlja pa je u zimu 2023. godine raskinuo posudbu i dogovorio transfer u Hajduk. Ipak, povratak nije bio ni izbliza tako bajan. Mučio se s ozljedama, a i kada je bio zdrav, nije se uspio nametnuti u prvom sastavu kod Ivana Leke, Mislava Karoglana, a Gennaro Gattuso ga je otpisao po svom dolasku. 

Na kraju je ispao kao skupi promašaj bivšeg sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Prošle sezone odigrao je tek pet utakmica pa je imao tu privilegiju gledati utakmice iz lože i s klupe. Ekskluzivno iz prvog reda. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Dalmatinac1911th 05.07.2024.

    Zaboravio sam da je Ferro bio u momčadi. Tek me njegov odlazak podsjetio da lik postoji. Svašta.

  • HRFiume 05.07.2024.

    ima se, troši se....

  • Dalmatinski čovik 1995 05.07.2024.

    Šteta bia je dobar igrać a ono titraju ča mlade igrače i dovode starački dom il ovi iz uprave misle da triba igrat liga penzionera 😰😭🤕

Komentiraj...
Vidi sve komentare