To je to što me zanima!

Hajduk se pohvalio s najvećim prihodom u povijesti i otkrio s čime je klub nezadovoljan...

Iza splitskog kluba je vrlo dobra financijska godina u kojoj su ostvareni financijski prihodi. Međutim, Hajduk je otkrio i nezadovoljstvo zato što se klub nije plasirao u grupnu fazu Konferencijske lige
Vidi originalni članak

Hajduk je objavio financijsko izvješće kluba za 2022. godinu i u njemu otkrio zanimljive podatke. Tako su izrazili zadovoljstvo s višemilijunskom dobiti, rekordnim brojem registriranih članova i većim prihodima od sponzorstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Splitski klub završio je godinu sa 7.1 milijun kuna dobiti, što im nije pošlo za rukom u 2020. i 2021. godini. Hajduk je ostvario ukupan prihod od 225 milijuna kuna, najviše u povijesti kluba, ali porasli su i troškovi. Prihodi su u odnosu na 2021. porasli za 85 posto, a troškovi za 47 posto.

IZVJEŠĆA ZA PROŠLU GODINU Tko koliko troši? Pogledajte financijske izvještaje prvoligaša

HAJDUKOVCI OPTIMISTI Krovinović: Želimo titulu! Veća je razlika, ali mi ne odustajemo

Troškovi na igrački kadar u 2022. iznosili su 74.8 milijuna kuna, dok su u 2021. bili 53.5 milijuna kuna. U troškove se uključuju plaće igračima i raskidi ugovora. Hajduk je potrošio 7.3 milijuna kuna naknade posrednicima, a na transferima su zaradili 109 milijuna kuna.

Plaće ostalih zaposlenika kluba narasle su s 27.4 milijuna kuna iz 2021. na 31.5 mil. kuna u 2022. godini

Veći prihodi od ulaznica

Osim toga, klub se pohvalio i brojem članova.

NEUMOLJIVA STATISTIKA Hajduk po dosuđenim penalima u vrhu najboljih europskih liga

- Rekordan broj od 90.480 članova u 2022. godini je ponovno dokazalo snagu Hajduka i svakako je pozitivno utjecao na porast ove vrste prihoda - piše u izvješću Hajduka.

Prihod od prodaje ulaznica iznosi 28.4 milijuna kuna, što je znatno više od 2021. kada je ostvareno 4.8 milijuna kuna. Međutim, ti su prihodi bili očekivani, s obzirom da su prošle godine konačno ukinute epidemiološke mjere.

Nezadovoljni zaradom od europskih natjecanja

Hajduku su prihodi od sponzora narasli sa 17.8 na 21.5 milijuna kuna, a zaradili su i od Uefe. Naime, prihod of Uefe iznosi 10 milijuna kuna, a u zaradu se ubraja plasman u posljednje pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu i nastup Marka Livaje na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, klub je otkrili nezadovoljstvo zbog poraza u posljednjem pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Podsjetimo, Villarreal je bio bolji s ukupnim rezultatom od 6-2.

- Prihodi iz Uefinih nagrada su usprkos ostvarenom rezultatu jedina vrsta prihoda kojom nismo zadovoljni jer je cilj kluba bio plasman u grupnu fazu Konferencijske lige čime bi i ova vrsta prihoda bila znatno veća - napisao je klub.

Cijeli financijski izvještaj pročitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • mirocmrljic 15.04.2023.

    Haha pa ovo izvjesce je puno rupa i napuhavanja

  • 15.04.2023.

    Buni se veliki vizir što nisu igrali kola Europe. Haha. Prvo preslabi ste a drugo onda nebi dogurali do finala kupa i bili bi na 5 poziciji jer ikad vam se desi da igrate sredinom tjedna pa vikend nijednom niste tri boda osvojili. A da ne spominjem igrače koji bi bili ozljeđeni pola prvenstva takvim tempom tako da budi sretan veliki viziru da nisi igrao svaki drugi tjedan dvije utakmice. Nebi vas ni Kustić ni svi suci spasili katastrofe u ligi i kupu

  • pipolino 15.04.2023.

    Mogu imati milijun članova, od kojih su 9/10 prisiljeni na to, ali će uvijek ostati "Mali klub iz provincije".

Komentiraj...
Vidi sve komentare