To je to što me zanima!

Hajduk je htio da ostane i ovu sezonu, zvali ga iz Španjolske, a na kraju ide u peti klub Turske

Josip Brekalo dogovorio je novu posudbu iz Fiorentine u turski klub Kasimpasu. Tamo će mu u prilagodbi pomoći bivši igrač Osijeka
Vidi originalni članak

Dva tjedna nakon što je postao predsjednik Hajduka Ivan Bilić u Zagrebu je s menadžerom Andyjem Barom pokušavao dogovoriti uvjete ostanka Josipa Brekala (26) u Splitu i ovu sezonu. Nakon bombastičnog predstavljanja u siječnju njega i Ivana Perišića u želji da se vrati u hrvatsku reprezentaciju za Europsko prvenstvo i pomogne "bilima" u borbi za naslov, boravak je ipak ispao kratkog vijeka. U 16 utakmica zabio je dva gola i osam puta asistirao, što Zlatku Daliću nije honorirao pozivom, a Brekalo se na ljeto nije uspio izboriti za ostanak u Fiorentini.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Poljud pozdravio Brekala i Perišića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U završnici prijelaznog roka za njega se zainteresirao španjolski prvoligaš Getafe, u kombinacijama je bila posudba s opcijom otkupa ugovora, ali je propala jer se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko financijskih detalja. Josipova je godišnja plaća dva milijuna eura bruto, oko 1,6 milijuna eura neto. To je, dakako, bilo previsoko i za Hajduk, koji je za njegov boravak u drugom dijelu prošle sezone izdvojio oko 300.000 eura na plaću uz 200.000 eura naknade Fiorentini.

S obzirom na to da nije uspio u ligu "petice", Brekalo se okrenuo drugom otvorenom tržištu u turskoj ligi i dogovorio posao s Kasimpasom, koji je u prošloj sezoni završio na petom mjestu u prvenstvu. I ovaj put radi se o posudbi s opcijom otkupa, a iščekuje se samo službena potvrda klubova.

Brekalo će u Turskoj ostati barem do kraja sezone i potom ući u posljednju godinu ugovora s Talijanima. Od njega će se, dakle, očekivati konkretan napadački učinak kako bi ga natrag prigrlili u Firenci, a u Kasimpasi bi trebao imati prostora. U prilagodbi će mu pomoći bivši igrač Osijeka i zaprešićkog Intera Haris Hajradinović (30).

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Magarci na aparatima 04.09.2024.

    Frajer je uzel ajdugu dobru lovu i uriniral se po njima. Ko i perisic...

  • Mr. Spock 04.09.2024.

    jbg, za promjenu ide probati izboriti europsko natjecanje s klubom

  • dELINQUENT HABITS 04.09.2024.

    zalazak karijere... kasimpaša predojević

Komentiraj...
Vidi sve komentare