To je to što me zanima!

Vinkovčaninu govorili da će vegetirati i biti nepokretan, a sada je na pragu Fiorentine

Mladi stoper Matko Bošković Cibaliju će zamijeniti Fiorentinom, javlja Fabrizio Romano. U talijanskom klubu su uvjereni kako će stoper biti veliki zalog za budućnost
Vidi originalni članak

Talentirani stoper Cibalije Matko Bošković (16) sve je dogovorio s Fiorentinom i trebao bi potpisati ugovor s talijanskim klubom, tvrdi poznati nogometni insider Fabrizio Romano. "Viole" su uvjerene kako mladić može izrasti u veliko pojačanje u budućnosti.

Mladić ima tešku životu priču jer se već kao beba morao boriti kako bi preživio. Kada se rodio ostao je bez kisika, a liječnici su predviđali kako neće moći hodati.

- Kada se rodio ostao je bez kisika i liječnici su rekli kako Matko neće moći niti hodati, da će vegetirati. No, imali smo liječnicu Majstorović koja je rekla kako će ga srediti. Zatim smo krenuli na vježbe s liječnicom Kristić i jedino mu se prsa nisu razvijala. Tada mu je doktorica rekla da će igrati nogomet ili plivati. Budući da živimo pored stadiona izbor je bio jednostavan. Tako je krenula njegova nogometna priča, a u međuvremenu nikada nije pokazao da bi odustao nego je samo išao dalje - ispričala je majka Helen za Novosti.hr.

- Mi to ne gledamo kao zahtjevno. Matko već deset godina trenira, tako da nam je to sastavni dio života. Njega na obiteljskim okupljanima nema i sve smo podredili nogometu, mi smo tu da odvozimo i dovozimo. Kada čovjek vidi da je dijete sretno i zadovoljno onime čime se bavi, onda je sve jednostavnije i nekako izdržimo - dodala je. 

Bošković je sudjelovao i na kampu mlade hrvatske reprezentacije u15 koju vodi Sreten Ćuk. Prema podacima Hrvatskog nogometnog saveza, Bošković je dosad igrao za kadetsku momčad Cibalije.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • hnjohnjo 23.07.2024.

    Znači od rođenja je borac, svaka čast

  • edo0308 23.07.2024.

    Bravo za doktoricu i klinca💪💪

  • Nikobari 23.07.2024.

    Lijepa priča 👍!

Komentiraj...
Vidi sve komentare